Houd brandkranen vrij van sneeuw!

De brandweer Hattem roept via sociale media de inwoners van Hattem op brandkranen vrij te houden. Door de grote hoeveelheid sneeuw die afgelopen avond en nacht is gevallen bestaat de kans dat de brandkranen die veelal op strategische punten in de straat, trottoir of berm te vinden zijn, bedekt zijn door sneeuw.

Ondanks dat de Brandweervoertuigen voorzien zijn van een watertank is het van groot belang dat voor het verkrijgen van extra bluswater, snel gebruik gemaakt kan worden van deze brandkranen.

Bewoners van de Gemeente Hattem kunnen de brandweer hierbij helpen door de brandkraan in hun omgeving vrij te houden van sneeuw en ijs. Brandkranen kunnen gevonden worden door op de kleine rode identificatiebordjes te kijken die vaak op gevels of betonnen paaltjes zijn geplaatst. Ook staan er gele pijlen op de as van de weg wijzend naar de brandkraan. Deze kunt u eenvoudig schoonvegen wanneer u aan het sneeuwruimen bent.

1 REACTIE

  1. Ik heb overal gekeken op de berkel maar ik kan geen bordje vinden. Het is al schemerig. Morgen nog een keer proberen.
    Het zal ook helpen als de gemeente hier de stapels sneeuw weghaalt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in