Recreatieondernemers IVN ‘Gastheer van het Landschap’

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Recreatie- en horecaondernemers kunnen daar de vruchten van plukken. Op 8 februari start IVN Gelderland voor de tweede keer met het programma IVN ‘Gastheer van het Landschap’ in Hattem en Heerde.

Ben jij recreatie- of horecaondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent, zodat je je gasten meer kunt vertellen over het gebied en hen kunt wijzen op de bijzondere plekjes? Doe dan mee en meld je aan!

In vier dagdelen maken de ondernemers kennis met specifieke gebiedsinformatie zoals de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de landschapstypen, kenmerkende flora en fauna, cultuurhistorisch waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere parels van het gebied.

Het programma IVN ‘Gastheer van het Landschap’ Hattem – Heerde is onderdeel van een vierjarig programma, gestart in 2016. Naast recreatieondernemers zijn ook medewerkers van Toeristische Informatiepunten (TIP’s) opgeleid tot IVN ‘Gastheer van het Landschap.’ Samen vormen zij een duurzaam recreatienetwerk die de kwaliteiten van het gebied uitdragen. De ondernemers ontwikkelen samen activiteiten en natuurbelevingsconcepten, waarmee zij gasten enthousiasmeren voor natuur en waarmee Hattem en Heerde op de kaart worden gezet.

De cursus vindt plaats op 8 februari, 15 februari en 22 februari. Op 8 maart is de veldexcursie, waarbij de ondernemers zelf het gebied ontdekken. Dankzij bijdragen van de provincie Gelderland, gemeenten Hattem en Heerde, Waterschap Vallei en Veluwe en lokale fondsen kost deelname aan het programma slechts € 100,- per persoon.

Direct aanmelden kan via www.ivn.nl/gastheer-hattemheerde-2018. Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl/gastheer-van-het-landschap