Zaken die je aan het einde van het jaar niet moet vergeten te regelen

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat je waarschijnlijk druk bent met kerstinkopen, het voorbereiden van festiviteiten en het volgen van allerlei schitterende eindejaarslijstjes. Het is ook een goed moment om de balans op te maken voor het jaar. Wat moet je allemaal regelen aan het einde van het jaar en hoe begin je met goede moed aan 2023?

Kies een zorgverzekering
Het belangrijkste waar je over na moet denken aan het einde van het jaar is je zorgverzekering. Net zoals ieder ander jaar heb je tot 31 december de tijd om na te denken over welke zorgverzekeraar jou als klant mag verwelkomen volgend jaar. Stap je over of blijf je?

Het loont vaak om je zorgkosten tegen het licht te houden en na te denken over een overstap naar een aanbieder die de premies tegen een zachter tarief aanbiedt. De beste manier om te bepalen welke zorgverzekeraar dat is, is door zorgverzekeringen te vergelijken met elkaar. Waar maak jij vaak gebruik van en wie biedt de scherpste premies op dat gebied? Ga je vaak naar de fysiotherapeut of wil je liever de tandarts in het pakket stoppen? Er is veel om over na te denken en dat mag je zeker niet over één nacht ijs laten gaan. Het gaat tenslotte om je gezondheid.

Denk om je vermogensbelasting
Hoewel het nog zeker tot april 2023 duurt voordat je je belastingaangifte doet, is het financiële jaar wel zijn einde aan het naderen. Dat betekent dat je misschien nog een paar laatste zaken moet regelen voor het financiële jaar. Dat kan bijvoorbeeld je heffingsvrije vermogen zijn. Wellicht doe je er goed aan nog een laatste aankoop te doen in 2022 om je vermogen onder de grens te houden en belasting te voorkomen. Deze grens ligt in 2022 op alles onder de € 50.650 aan eigen vermogen. Dat bedrag is hoger als je een fiscale partner hebt. Dan is het namelijk € 101.300.

Koop een nieuwe agenda en kalender
Het klinkt als een open deur, maar een nieuwe jaar betekent ook dat je jaaragenda en verjaardagskalender op het toilet nodig aan vervanging toe zijn. Zeker wanneer je afspraken in je agenda bijhoudt en eigenlijk niet zonder een papieren boekje met afspraken kunt, is het slim om je aankoop niet te vergeten. Straks beginnen alle afspraken weer in januari en heb je nog geen nieuwe agenda op zak.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in