Top 2000 dienst in Hattem over ‘De soundtrack van je leven’

In Hattem wordt dit jaar opnieuw een Top 2000 dienst gehouden. Het thema is ‘De soundtrack van je leven’. De dienst wordt gehouden op vrijdag 30 december in de Emmaüskerk aan de Dorpsweg. De aanvangstijd is 20.00 uur. De band Manissionada uit Hattem verleent medewerking aan deze bijzondere kerkdienst.

Er worden popnummers ten gehore gebracht uit de Top 2000 die eind december op NPO Radio 2 wordt uitgezonden. Alle gekozen liederen sluiten aan bij het gekozen thema. Meerdere bezoekers laten een zelfgekozen popnummer spelen met een toelichting erbij. Ook burgemeester Marleen Sanderse woont de dienst bij. Ze heeft een eigen favoriete hit aangedragen die Manissionada zal uitvoeren. Daarnaast zijn onder andere ‘Every breath you take’ van The Police en ‘Tears in Heaven’ van Eric Clapton te horen.

Live schakeling met Radio 2
In de dienst is onder meer tijd ingeruimd voor een live schakeling naar de landelijke Top 2000 uitzending, een korte meditatie door ds. Wim Hortensius en een kaarsmoment. Manissionada zal de meeste nummers live spelen. Enkele andere nummers worden als clip via de beamer uitgezonden. Ook Martijn Hospers levert (op piano) een bijdrage aan deze muzikale dienst.

Laagdrempelig
In tientallen Nederlandse steden worden sinds 2013 jaarlijks Top 2000 diensten gehouden. Vier jaar geleden werd de Stichting Top 2000 kerkdienst opgericht met als droom zoveel mogelijk kerken te inspireren om (pop)muziek een plek te geven in de kerk. Daarbij wordt de blik niet alleen op vaste kerkgangers gericht maar ook op andere in popmuziek geïnteresseerde jongeren en volwassenen.

Goed doel
Er wordt deze avond eveneens een collecte gehouden voor een goed doel: Kamp Haagse Kinderen. Kinderen uit Den Haag die om uiteenlopende redenen niet op vakantie kunnen gaan krijgen al vele jaren een kampweek aangeboden op de Zandkreek in Hattem. Deze vakanties worden mede georganiseerd door vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Hattem.

Oliebollen
Na de dienst is er nog een gezellig samenzijn in en bij de Emmaüskerk met warme chocolademelk, glühwein en oliebollen. Ook zijn er foodtrucks aanwezig met een vuurkorf. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur.
De toegang is vrij.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in