Nieuwjaarconcert CMH

Voor een mooi nieuwjaarsconcert hoef je niet niet helemaal naar een grote stad als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag te gaan. Dat kan ook gewoon in Hattem. Als je aan een nieuwjaarsconcert denkt, dan denk je waarschijnlijk aan klassieke muziek, maar ook aan bekende muziek. Laat dat nou net het programma zijn van de Christelijke Muziekvereniging te Hattem op 5 januari. Zo speelt het Jeugdorkest onder andere de tv-tune van The A-team en het rustige en lyrische Adagietto van Jacob de Haan.

Uitstapjes
Het A-orkest zal o.a. het klassieke stuk Akademische Fest-Ouverture van Brahms spelen, maar ook de Overture to “Candide” van Leonard Bernstein. Maar zij maken ook uitstapjes naar de Bigband-sound en de marsliefhebbers komen ook nog aan hun trekken.

Percussie
De avond heeft een speciaal tintje, omdat Thomas van Olst zijn D-examen voor percussie gaat doen. Om zo’n examen te kunnen doen, moet hij een solostuk spelen met een orkest. Dat wordt het bekende Spain van Chick Corea samen met het A-orkest. Daarnaast wordt er nog een stuk gespeeld door het percussie-ensemble dat Thomas zelf heeft geschreven. Het Percussie-ensemble zal ook nog een aantal stukken spelen.

Collecte
De toegang is gratis. Wel is er een uitgangscollecte voor de onkosten.
Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Willem Greevefonds. Tot zaterdag 5 januari om 20.00 uur in de Marke!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in