Debuutroman Zwolse dichter Hedwig Selles overhandigd aan wethouder Rots.

Hedwig Selles op 20 oktober haar debuutroman gepresenteerd.

Na vijf dichtbundels, diverse korte verhalen en werk in de openbare ruimte, heeft Hedwig Selles op 20 oktober haar debuutroman gepresenteerd. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in brasserie In de Broeren, waar zij het eerste exemplaar overhandigde aan wethouder Gerdien Rots. Ze bedankte de wethouder voor haar stimulans in het schrijfproces.

Rots sprak vooraf aan de overhandiging Selles persoonlijk toe: “Je scheppingswerk gaat veel dieper dan mooi gevormde zinnen. Jij weet op een bijzondere manier de verbeeldingskracht van je lezers aan te boren. Dat doe je door een rijk gebruik van metaforen. In bijna al je zinnen zit een extra laag, in je woordkeuze zit vaak een extra optie voor de goede verstaander, achter je formuleringen schuilen meerdere betekeniswerelden. Als geen ander ben je in staat om gebruik te maken van de stijlfiguur metafoor. Ik noem je: de Koningin van de metafoor in de Nederlandse letterkunde.”

Selles las twee stukken voor uit haar roman, waarin Carlotta centraal staat. Carlotta groeit op in een liefdeloos gezin, waarin ze zich staande weet te houden door steeds minder te gaan eten en haar eigen wereld te scheppen. Gaandeweg raakt ze steeds meer verstrikt in haar eigen hersenspinsels.

‘Het is het beste debuut dat ik kon schrijven’, zegt Selles over ‘Niet mijn lichaam’. ‘Iedere regel moest zijn bestaan bewijzen. Het is een totaal werk.’

´Niet mijn lichaam’ isvolgens schrijfster Annelies Verbeke, onmiskenbaar de roman van een dichter. Vanuit een leven dat tegen een onverzettelijke muur tot stilstand is gekomen, neemt Hedwig Selles de lezer met beelden die alle zintuigen prikkelen, mee naar een onderlaag van de werkelijkheid, waarin niets voorspelbaar is.

Selles heeft cultuurwetenschappen gestudeerd en woont al jaren in Zwolle. Werk van haar is in Zwolle te vinden in de stationshal, op bankjes bij het Isala Ziekenhuis en de winkelcentra Holtenbroek en Stadshagen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in