Waar moeten elektrische laadpalen komen in Hattem?

Waar plaats je elektrische oplaadpunten in Hattem? Voor het antwoord op deze vraag, vraagt de gemeente Hattem suggesties van de inwoners.

Een oplaadpunt kan op het eigen erf worden geplaatst of in de openbare ruimte. De openbare laadpalen zijn dan voor iedereen te gebruiken. Uitgangspunt hierbij is wel dat er geen nieuwe extra parkeerplekken komen. Sommige van de bestaande parkeervakken in de openbare ruimte wijst de gemeente straks toe aan de elektrische rijders. Dit gaat via een verkeersbesluit.

Werken met een plankaart
Op dit moment kan je als inwoner bij de gemeente een aanvraag doen voor een laadpaal. In de toekomst wil de gemeente gaan werken met een plankaart. Hierop staan dan alle bestaande parkeervakken met een laadpaal, maar ook de vakken waar nog een laadpunt gerealiseerd kan worden.

Informatieavond 1 november
Eén van de meest gehoorde argumenten tegen plaatsing van een laadpaal is de parkeerdruk. Verkeerskundig adviseur Martijn Benthum van de gemeente Hattem spreekt al van een verschuiving van parkeergedrag: “Mensen zien een openbare parkeerplek voor hun deur vaak als een eigen parkeerplek en dat leidt soms tot discussie. Daarom willen wij graag vooraf met inwoners in gesprek.”
Dit gebeurt op 1 november tussen 17.00 uur en 18.30 uur in het stadhuis in Hattem (Markt 1).

De volgende onderwerpen komen dan ter tafel:

  • Hoe kiest de gemeente voor de meest geschikte locaties om laadpalen te plaatsen? Zie je liever een plein met veel laadpalen of verspreid over de hele stad?
  • Hoe blijft de stoep veilig en toegankelijk voor iedereen?
  • Zijn er locaties in Hattem waar snelladen (binnen 30 min) mogelijk gemaakt moet worden?

Wil je hierover met de gemeente van gedachten wisselen, dan ben je op 1 november van harte welkom in het stadhuis. Aanmelden kan via een e-mail aan gemeente@hattem.nl of telefonisch (038) 443 16 16 onder vermelding van ‘bewonersavond elektrisch laden’.

De input die tijdens de informatieavond wordt opgehaald of die wordt gegeven via het platform Samen Hattem wordt gebruikt om het laadbeleid voor de toekomst in Hattem op te stellen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in