Onderkabeling ’t Veen lijkt onzeker

De eigenaar van ’t Heem Hattem, Beo Mij ’t Heem, heeft zijn ongenoegen geuit over de handelswijze van de gemeente met betrekking tot de onderkabeling van ’t Heem. Het gaat hier specifiek over de gevolgde procedure door het vorige college.

De eigenaren van Beo Mij ’t Heem moesten het nieuws van de onderkabeling in De Stentor lezen en zijn daarover zeer ontstemd. Zij geven aan dat de vorige wethouder noch de projectleider ooit met hen hierover heeft gesproken. Dat is volgens de woordvoerder des te kwalijker omdat het gaat om private grond.

Interventie burgemeester
Ook een gesprek met burgemeester Sanderse en de gemeentesecretaris heeft de lucht niet kunnen klaren. Beo Mij ’t Heem deelt in een zeer uitgebreid schrijven aan de gemeente mee dat zij definitief de gesprekken over verkabeling op hun terrein staakt.

Minder woningen
Dit besluit heeft verstrekkende gevolgen voor het bestemmingsplan ’t Veen-Noord omdat er nu minder woningen in dit gebied kunnen worden gebouwd. De gemeente zal op zoek moeten gaan naar een alternatief, de kosten zullen hoger zijn en er gaat veel kostbare tijd verloren.

Kleine opening?
De brief van Beo Mij ’t Heem besluit met een kleine handreiking, omdat de briefschrijvers aangeven met iedereen die daar behoefte aan heeft over het ingenomen standpunt inhoudelijk van gedachten te willen wisselen.

 

1 REACTIE

  1. Het staat als agendapunt voor de volgende vergadering van de commissie (Commissie Algemene en Ruimtelijke Zaken
    ) en er zijn nog alternatieve traces mogelijk zoals trace noord-1 via de hoopjesweg. Wordt hier nu niet overdreven een conclusie getrokken?

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in