Aquarellen in Voerman Stadsmuseum

Webredactie RTV Hattem Leen Weeda

Nieuwe tentoonstellingen geopend

Bezoekers kunnen in het Voerman Stadsmuseum Hattem twee nieuwe tentoonstellingen bekijken. In de grote tentoonstellingsruimte is de kunst van de Noordelijke Aquarellisten te bewonderen. In de expositieruimte voor lokale kunstenaars vind je het werk van Bert Windhorst uit Heerde.

Rijke collectie aquarellen

Met de tentoonstelling ‘Noordelijke Aquarellisten’ plaatst het Voerman Stadsmuseum Hattem een rijk gevarieerde collectie aquarellen in de schijnwerpers. De tentoonstelling is sinds 28 augustus te bekijken. Werken van de kunstenaars Jan van Loon, Robin d’Arcy Shillcock, Riny Bus, Jan Velthuis, Dorry van de Winkel en Johan Meeske. De toepassing van de aquareltechniek is een gemeenschappelijke factor die deze groep bindt. Maar het resultaat is een collectie die een grote verscheidenheid toont. Van ‘ruige’ landschappen tot ‘kleine’ verfijnde stillevens. Het museum is erin geslaagd al deze kunstenaars met elk hun eigen aanpak de ruimte te geven.

Surrealisme

Naast de aquarellisten biedt het museum sinds deze maand ruimte aan de tentoonstelling ‘Grafische Communicatie’, met het werk van Bert Windhorst uit Heerde. De kunstenaar maakt schilderijen met een surrealistisch karakter die in veel gevallen ook religieus geïnspireerd zijn. Bijzondere combinatie is dat Bert Windhorst in zijn kunst surrealisme aan de werkelijkheid koppelt.
Nieuwsgierig geworden? Beide tentoonstellingen zijn tot en met 15 januari 2023 te bekijken.

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in