Kies uit 2 ontwerpen voor de rotonde Zuiderzeestraatweg

Hoe wil jij dat de rotonde Zuiderzeestraatweg eruit gaat zien? In juni 2021 vroeg de gemeente Hattem aan de lokale bedrijven of zij belangstelling hadden voor het adopteren van een rotonde. Hierop zijn diverse reacties ontvangen. Zoals afgesproken zijn deze inzendingen door de gemeente beoordeeld op een aantal aspecten zoals verkeersveiligheid en de groenvisie.

Er zijn nu twee plannen waar inwoners van Hattem vanaf vandaag op kunnen stemmen. Welk ontwerp spreekt jou het meest aan? Stemmen kan via het platform Samen Hattem.

Plan A
Dit ontwerp wordt aangeboden door Donker Groen Hattem.

De indiener van dit plan gaat voor een duurzame, fleurige, groene en biodiversiteit bevorderende uitstraling. Er komen mooie insectenhotels in en op de rotonde, de beplanting wordt een fleurig geheel. Oftewel, de rotonde is een prachtige toegang naar de bedrijventerreinen maar ook een visitekaartje voor de stad. Zowel voor mens als dier.

Plan B
Hoveniers bedrijf van Essen en Kwekerij Souman uit Hattem hebben de handen in één geslagen voor het ontwerp van deze rotonde. De rotonde ligt centraal tussen beide bedrijven in. De focus in het ontwerp ligt op biodiversiteit. Op bedrijventerrein H2O is een faunatoren gebouwd voor de diverse soorten insecten. Met de beplanting spelen wij daar op in, om deze beestjes een goede leefomgeving te bieden. De plantenkeuze is hierop afgestemd, in een combinatie van vaste planten en eenjarige zomerbloeiers. Deze zijn bekend van de bloembakken in de stad Hattem.

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in