Eerste punten zijn binnen voor sv Hatto-Heim

sv Hatto-Heim ging zaterdag op bezoek bij DSV’61 uit Doornspijk voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Het werd 1-2 voor Hatto Heim.

Op een zonnig sportpark ‘de Haere’ volgde er meteen aan het begin al een uitbraak van Joep van Apeldoorn, maar uit zijn voorzet kon Robin Metselaar er net niet bij. Twan van Rijssen ging in een volgende actie over links goed door, hij lobte de bal over keeper Laurens Dekker, maar Rowan Mensink kon de bal niet binnen houden ….. doeltrap.

Na negen minuten spelen was er het eerste gevaar van DSV’61. Wilbur Akster ging er vandoor, maar zijn schot werd knap gepakt door Robin van Dijk. Een paar minuten daarna was het Gerrit Hoekert met een hard schot, maar andermaal was het Robin van Dijk die met een katachtige beweging de bal pakte.Verder waren de ploegen in de rest van de eerste helft aan elkaar gewaagd.

In de tweede minuut na rust was er een kopbal van Michel Koridon die maar nét naast ging. Een paar minuten hierna kwam Joep van Apeldoorn een teenlengte tekort om de score te openen. De wedstrijd werd wel meer open, maar de doelpunten bleven nog uit.

De toeschouwers moesten wachten tot de 59e minuut. In een aanval van DSV’61 was het Stefan Bakker die de bal onhoudbaar in de kruising joeg: 1-0. Maar Hatto-Heim was niet van slag en pakte de draad meteen weer op. Joep van Apeldoorn ging over rechts goed door en zijn voorzet was de opmaat voor Ruben Bouwhuis om die bal hard in te koppen: 1-1.

De wedstrijd ging nu echt los. Er volgden over en weer kansjes voor zowel DSV’61 als Hatto-Heim. Totdat er een bal naar voren werd gespeeld richting Joep van Apeldoorn. Hij speelde zijn tegenstander uit en ging richting de uitkomende doelman Dekker. Joep lobte de bal over de keeper en Dekker kon toen nog maar één ding doen om een doelpunt te voorkomen …. Joep neerhalen.

Dit leverde dus een strafschop op en een rooie kaart, maar trainer Jansen had al drie keer gewisseld, dus trok veldspeler Jan van Norel het keeperstenue aan. Achter de bal stond aanvoerder Michel Koridon en hij schoot de bal beheerst achter van Norel in het doel.De meegekomen supporters uit Hattem konden juichen, zouden de punten nu dan echt meegaan naar Hattem ?

Scheidsrechter Heijmeriks uit Emst floot na 93 minuten voetbal voor het einde. En zo kon sv Hatto-Heim de eerste drie punten noteren.