Podium Kooi van Wassenaar staat op z’n plek

In alle vroegte heeft het bouwteam van De Kooi van Wassenaar het podium op zijn plek gezet voor het Stadhuis in Hattem.

Vanmiddag tijdens het Dikke Tinne Festival begint om 13.30 uur  een Middeleeuws schouwspel, waarin de gevangenneming en insluiting van de Hollandse legeraanvoerder, graaf Jan de II van Wassenaar, in een voor hem gemaakte kooi, door hertog Karel van Gelre wordt nagespeeld. De gevangene zal door de stad worden gereden en uitgejouwd door het publiek.

Bij dit schouwspel zijn betrokken: graaf Jan van Wassenaar, hertog Karel van Gelre en zijn legeraanvoerder ridder Maarten van Rossum, de drost van Hattem Machiel Ernst van Bamberg, de Schout van Hattem en schutters van het Sint Anna schuttersgilde. Ook de burgemeester van de stad Amsterdam verschijnt ten tonele om graaf Jan vrij te kopen. Graaf Jan heeft van 1512 tot 1514 gevangen gezeten in de grote toren van slot De Dikke Tinne.

Na het schouwspel op de Markt wordt Jan van Wassenaar in de kooi naar het Dikke Tinneplein gereden. De begeleiding gebeurt door veel Middeleeuwse burgers, kinderen en volwassenen die allen in passende historische kledij zijn gekleed.

1 REACTIE

  1. Wat een prachtig verhaal, en wat een geweldig werk hebben de bouwers verricht. Een kooi gemaakt met de hand zo groot dat je er in kunt liggen. Dit was een stuk geschiedenis dat werd nagespeeld door amateurs dat een professionele uitstraling had. Net als 2 jaar geleden met de spookhond een dikke 10. Ik ben benieuwd waar ze over 2 jaar mee komen

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in