Opfriscursus bridgen

Ook in het komende seizoen verzorgt de Bridge Academie Zwolle (bestaande uit tien bridgeclubs uit Zwolle en de Noord-Veluwe) een paar themamomenten voor bridgers die hun kennis willen opfrissen of hun bied- en speeltechniek willen verbeteren.  De cursus is bedoeld voor spelers met enige ervaring. Elke dag staat er een thema centraal.

De theorie wordt behandeld in maximaal één uur. Na een korte pauze spelen de deelnemers een aantal spellen behorende bij het betreffende thema. Na afloop van elke lesdag ontvangen de deelnemers digitaal een samenvatting van de presentatie en de spelverdelingen met een toelichting op de gespeelde spellen om deze nog eens rustig na te kijken.

Thema’s
De thema’s zijn:
-     het juiste speelplan in een SA-contract en in een troefcontract
-     tegenspelen en signaleren
-     het informatiedoublet en het verdere bieden
-     het openingsbod van 2 KL respectievelijk 2 SA
Deze thema’s zijn in het algemeen gericht op B- en C-spelers. Maar ook A-spelers die denken dat ze hiermee hun bridgekennis kunnen opfrissen, kunnen zich opgeven.
De themasessies gaan alleen door bij voldoende belangstelling (minimaal 16 deelnemers). De inschrijving per sessie sluit bij maximaal 26 cursisten.

Waar, wanneer, kosten
Brasserie Dutch Golf, Konijnenbergerweg 3 in Hattem op maandagavond 7 en 21 oktober en op 4 en 18 november van 19.30 tot omstreeks 22.00 uur
Lunchcafé op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5 in  Zwolle op maandagmiddag 14 en 28 oktober en op 11 en 25 november van 13.30 uur tot omstreeks 16.00 uur.
De kosten voor deelname aan de 4 middagen/avonden bedragen € 40.

Het voornemen is om ook in maart en april weer vier themamiddagen/-avonden te organiseren. Ook weer in Zwolle op de maandagmiddag en in Hattem op de maandagavond. Deze thema’s zijn gericht op B- en A- spelers.
Aanmelden hiervoor kan in het voorjaar als ook de data bekend zijn.

Aanmelden
Bij Herman Blankvoort per mail (hermanblankvoort@kpnmail.nl) onder vermelding van Themadagen oktober/november. Geef ook aan op welke avond of middag: maandagavonden in Hattem of maandagmiddagen in Zwolle. Aanmelden evntueel per telefoon: 06 53906408.

Van de redactie
Lees jij al HattemNieuws? Ontvang voortaan nieuws en achtergronden in je mailbox!

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in