Bouwdorp Rotary ook dit jaar veel kinderplezier

Vorig jaar in Hattem, dit jaar in Heerde: het Bouwdorp van de Rotaryclub Hattem-Heerde. Op het bouwterrein achter het gemeentehuis van Heerde werkten 21 en 22 augustus honderd kinderen aan hun eigen huis. Twintig vrijwilligers, allen lid van de Rotary, zijn verantwoordelijk voor de organisatie, de dagelijkse leiding, eten en drinken, en het bepleisteren van kleine ongelukjes.

Stevige hamers, kleine vingers, het vraagt veel vertrouwen van de leiding. De kinderen zijn ook vandaag op de tweede dag aan het klussen. Grote mensen lopen rond als opzichters of helpen met elektrische zagen. De kleine mensen overleggen, slaan erop los of kijken wat om zich heen.
Ondertussen krijg ik een spiesje met gezonde vruchtjes. Een heerlijk restantje van de lunch dat net achter de rug is. Freek Jonkers, een van de vrijwilligers, is tevreden over hoe alles verloopt. “Ach, we doen het al jaren he. We weten wat we met elkaar moeten doen.”

Frieke Haffmans wordt erbij geroepen. Menig Hattemer kent haar van de kinderboerderij ’t Dijkweitje. “Eigenlijk is het begonnen met het idee dat kinderen die niet op vakantie gaan, ook een verhaal hebben te vertellen als ze weer naar school gaan. We denken dat we niet al die kinderen bereiken, maar dankzij het weekblad De Schaapskooi lezen veel mensen over het Bouwdorp. Los daarvan, het is leuk om alle kinderen zo lekker bezig te zien. Het is voor iedereen leuk.’
En ze loopt weer weg, want er moet gedanst en gesprongen worden. De bouwvakkertjes staan even later voor haar en springen op de bekende muziek “van links, naar rechts” en sommigen ‘hakken’ mee. Ook de leiding heeft zichtbaar plezier. Misschien nog wel meer. 

Morgen ontruimen de Rotary-leden het bouwterrein. “Jij neemt een grashark mee?” Volgend jaar dus weer in Hattem. 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in