6 voordelen van een hackathon

Hackathons zijn innovatie evenementen die 1 dagdeel, 1 dag of soms zelfs een heel weekend duren. Het doel van een hackathon is om met een groep deelnemers samen te werken aan een project. De meeste hackathons zijn wedstrijden waarbij verschillende teams strijden en prototypes maken om een oplossing te vinden voor een bestaand probleem. Een hackathon heeft tal van voordelen voor zowel deelnemers als organisatoren, die we hieronder bespreken.

Branding van het bedrijf
Als je bedrijf een hackathon sponsort of organiseert, kan het direct zijn naamsbekendheid in zijn branche vergroten. De mensen die het evenement bijwonen, maken kennis met je bedrijf en haar medewerkers. Op die manier beginnen ze te begrijpen hoe je team werkt en wat je op tafel brengt. Ons hackathon advies is overigens om contact op te nemen met een marketingbedrijf dat je onderneming kan helpen om de hackathon op de juiste manier als branding te gebruiken. Een bureau als Hackathonopmaat.nl is hierin gespecialiseerd en kan je ook op andere vlakken helpen.

Netwerken
Op een hackathon-evenement ontmoet je meestal mensen die dezelfde interesses en vaardigheden hebben als jij. Dit creƫert de perfecte omgeving om te netwerken. Het enige wat je hoeft te doen is netwerken en contactgegevens uitwisselen met je mede-deelnemers. Wie weet werk je in de toekomst samen, iemand die je tijdens de hackathon ontmoet kan immers een goed woordje doen bij zijn of haar werkgever. Deelnemen aan een hackathon kan dus ook slim zijn als je werk zoekt!

Ontwikkeling van een product
Het belangrijkste idee achter een hackathon is om een ā€‹ā€‹probleem te identificeren en samen te werken om technologieĆ«n te creĆ«ren die dat probleem oplossen. Aan het einde van de hackathon ontdekken bedrijven dat ze een of meer prototypes hebben die nieuwe producten of diensten kunnen worden. Natuurlijk moeten deze concepten nog wel verder uitgevoerd worden na de hackathon.

Nieuwe concepten en ideeƫn
Intense probleemoplossende omgevingen zoals hackathons vergemakkelijken het creƫren van innovatieve ideeƫn en concepten. Je moet werken met mensen uit verschillende vakgebieden, met meerdere interesses en vaardigheden, die allemaal samenwerken om hetzelfde probleem op te lossen. Het feit dat er tijdsdruk is, maakt de taak spannender en haalt het beste in mensen naar boven. De gezonde concurrentie helpt hier bovendien bij, dit kan innovatie en creativiteit stimuleren.

Acquisitie van talent
Als je bedrijf het project organiseert of sponsort, kun je van deze gelegenheid gebruikmaken om potentieel talent te beoordelen en te identificeren. Als ze kunnen produceren in deze intensief, snelle omgeving, kunnen ze dat waarschijnlijk ook in je organisatie. Daarnaast is het een leuke manier om ook de soft skills van mensen te testen. Dit maakt hackathons een uitstekende manier voor ondernemingen om talent te vinden, wat voor een bedrijf een goede reden is om zoā€™n evenement te organiseren.

Voegt waarde toe aan cv
Een deelname aan een hackathon staat altijd erg goed op je cv. Het geeft aan mensen aan dat je programmeervaardigheden hebt, ervaring hebt met het werken in intense omgevingen en weet hoe je kunt winnen. Mensen weten bovendien dat deelname aan een hackathon je kennis en vaardigheden direct verhoogt. Daarom moet je dit zeker toevoegen aan je cv, je potentiƫle werkgevers zullen hier zeker naar kijken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in