vv Hattem start voorbereiding met verlies

Zaterdag stond er voor de selectie van vv Hattem een oefenwedstrijd tegen sv Zalk op het programma.

Gelet op de grootte van de selectie van trainer Herman Oosterhaar had hij er voor gekozen om alle spelers speelminuten te geven, waardoor er tijdens en na de rust veel wisselingen ontstonden. Dat dit gevolgen had voor de wedstrijd van Hattem is duidelijk.

Hattem startte wat onwennig en Zalk kreeg na fout uitverdedigen aan Hattem-zijde al direct een dot van een kans. De inzet was echter te wild en ongecontroleerd, waardoor de bal naast werd geschoten. Ook opbouwend ging er meer mis dan goed bij geel-blauwen. Desondanks probeerde men toch wat kansen te creëren, maar ook hier was het enthousiasme te groot en de controle bij de afronding niet goed.

Zalk daarentegen had de zaakjes beter voor elkaar, maar wist nog niet echt tot grote kansen te komen. Door een ongelukkige botsing lag het spel even stil (hoofdwond speler Zalk) en kreeg Hattem na deze pauze iets meer rust in het spel. Toch leidde balverlies aan Hattem-kant een snelle counter van Zalk in waarbij de bal via een afgemeten voorzet over links precies op de knikker viel van de vrijstaande spits van de bezoekers waarbij doelman Alec van Dijk (JO19) kansloos was.

Na de rust zoals gezegd bijkans een ander team namens Hattem (met o.a. jeugdspelers Jort Steenman en Niels Schiphorst) waarbij ook nu het spel er nog niet beter op werd voor de Hattemers. Met passes die bij de verkeerde kleur belanden kom je simpel gezegd niet echt in je spel. Dat Zalk in die periode ook nog eens een tweede doelpunt maakt (na een hoekschop via een klutsbal met veel spelers dicht bij elkaar) betekent dat de opdracht om een goed resultaat te behalen er niet beter op werd.

Desondanks weten de geel-blauwen elkaar gaandeweg de 2e helft beter te vinden en zijn er momenten dat het de tegenstander wat onder druk kan zetten. In die periode zijn er ook zeker wel mogelijkheden, maar blijkt dat de scherpte er in de afwerking nog niet is en de spelers het net nog niet konden vinden. Bij Zalk vloeien de krachten weg en kon het voor de resterende minuten, met de voorsprong in de achterzak, loeren op de counter. In de stand komt evenwel geen wijziging meer.

Trainer Herman Oosterhaar: “Werk aan de winkel”
Foto: Marcel Senz

De kop is er dus af met deze eerste wedstrijd. Voor trainer Oosterhaar en zijn spelers is wel duidelijk geworden dat er nog werk aan de winkel is richting de start van de competitie op 25 september. Het resultaat en het getoonde spel van deze wedstrijd geeft voor de trainersstaf gelukkig voldoende informatie om hier in de komende periode mee aan de slag te gaan.

Op zaterdag 28 augustus staat vanaf 14.30 uur voor vv Hattem opnieuw een oefenwedstrijd in Hattem op het programma. Tegenstander is vv Heerde dat met ingang van het nieuwe seizoen niet meer uitkomt in de competitie zondag, maar in de 4e Klasse zaterdagvoetbal.

Aansluitend spelen de geel-blauwen op dinsdag 31 augustus een uitwedstrijd tegen IJVV uit IJsselmuiden, aanvang 20.00 uur.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in