Oud-Hattemer wordt hoogste baas Koninklijke Landmacht

Luitenant-generaal Martin Wijnen treedt 28 augustus aan als Commandant Landstrijdkrachten. Hij volgt zijn ranggenoot Leo Beulen op, die met leeftijdsontslag gaat. Wijnen is nu nog Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten.

Wijnen is in 1966 in Hattem geboren. Zijn betrokkenheid bij de stad blijkt onder andere uit zijn aanwezigheid bij de herdenking van 70 jaar bevrijding in Hattem in 2015. Hij was die dag aanwezig en sprak andere andere in de Grote of Andreaskerk tijdens de plechtigheid.

Militaire loopbaan
In 1989 heeft Martin Wijnen de Koninklijke Militaire Academie (KMA) afgerond als weg- en waterbouwkundige. Na een plaatsing in Duitsland komt hij in 1992 bij de Staf van 1 Divisie ‘7 December’ in Schaarsbergen. Hij wordt uitgezonden naar onder meer Cambodja, Joegoslavië en Afghanistan. In 2010 wordt Wijnen gedetacheerd bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Na het commando over 43 Gemechaniseerde Brigade start hij in januari 2016 als plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten. Sinds juli 2017 is Wijnen PCDS. Vanaf  1 juli van dit jaar bereidt hij zich voor op het leiderschap over de landmacht.

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in