Mooie mix op 37e Padd’ndag

De 37e editie van de Padd’ndag, zaterdag 1 september in Wapenveld, kent dit jaar een programma met een uitgebreide mix voor jong en oud. Het jaarlijkse gratis toegankelijke dorpsfeest wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur op Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54.

De Padd’ndag wordt om 10.00 uur geopend met de uitreiking van de bronzen pad aan een inwoner die zich op haar of zijn manier verdienstelijk heeft gemaakt voor het dorp. Aansluitend wordt Lisanne Boer gehuldigd. Zij won onlangs in Zuid-Korea vier goud medailles op het WK Unicycling. Lisanne zal op de Padd’ndag demonstraties en clinics éénwieleren verzorgen.

Op wielen bewegen zich ook de leden van de Historische Fietsgroep Noord die hun unieke historische fietsen meerdere keren zullen showen. Shows geven ook de leden van de historische groep Nuwenspete met hun historische kleding. In de boerderij is de expositie ‘Het water de baas, een monnikenwerk rond Wapenveld’ te bezichtigen en in de vitrinewand van de kapschuur de expositie met de restanten van de Halifax DT 795 die in april 1943 op het terrein neerstortte.

Voor kinderen zijn er tal van leuke activiteiten. Zij kunnen zelf ééwieleren met Lisanne Boer maar ook ezeltje rijden, zich laten versieren met glitter tattoos, zelf kaarsen maken in de bijenstal, op bezoek gaan bij de molenaar, hossen in het springkussen of smullen van pannenkoeken.

De boomgaard is de plek voor de informatie-, waren- en rommelmarkt. Aangeboden worden streekproducten als appelsap, jams, honing en de producten van molen de Vlijt. Traditiegetrouw is de ‘r’ weer in de maand en dat betekent dat ook het streekgerecht balkenbrij van slagerij De Haan verkrijgbaar is. Op de rommelmarkt start basisschool De Parel met verkoop van tweedehands artikelen in een actie voor ‘Het Vergeten Kind’ waarbij groep 8 ook een film over het komende schooljaar gaat maken. Verschillende maatschappelijke organisaties uit de gemeente Heerde geven tekst en uitleg over hun activiteiten. Er is nog plek voor standhouders die informatie kunnen krijgen via info@vriezeserfgoed.nl.

Het dorsen van rogge staat uiteraard ook weer op het programma. Het was in 1982 het onderdeel waar de oorsprong ligt van de Padd’ndag. Die was bedoeld om geld bijeen te brengen voor de herbouw van molen de Vlijt. En nog steeds wordt de opbrengst van de Padd’ndag gebruikt voor de instandhouding van het complex Vrieze’s Erfgoed. Het complete programma is te vinden op www.vriezeserfgoed.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in