Vier dingen die je moet weten voordat je een vakantie naar Bora Bora boekt

Net zoals Hawaii een eilandengroep is, waar onder meer het prachtige eiland Maui onder valt, geldt dit ook voor Frans-Polynesië. Eén van de eilanden van dit land is Bora Bora, waar veel mensen naartoe gaan op vakantie. Ook is dit een populaire bestemming voor huwelijksreizen. Logisch, want het is ongetwijfeld een van de mooiste plekken ter wereld.

Bora Bora staat bekend om zijn luxe bungalows boven het water die prachtige vergezichten bieden op de turquoise lagune en het weelderige, bergachtige landschap, evenals directe toegang tot het met zeeleven gevulde water. Voordat je een vakantie boekt naar dit eiland, moet je de onderstaande dingen wel weten.

Duur
Van de vluchten tot de accommodatie tot het eten, alles in Bora Bora is prijzig. We hebben het over 20 euro voor een eiwitloze salade, meer dan 20 euro voor cocktails, ruim duizend euro voor vliegtickets vanuit Nederland en meer dan 500 euro per nacht in een luxe hotel. Hoewel je gemakkelijk 50 euro kunt uitgeven aan een voorgerecht en 5 duizend euro voor vier nachten in een bungalow boven het water in St. Regis, zijn er manieren om te besparen. Alsnog zal het een relatief dure vakantie worden als je naar Bora Bora gaat.

Tahiti
Vanuit Nederland duurt het nogal lang voordat je je bestemming hebt bereikt als je ervoor gekozen hebt om op vakantie te gaan naar Bora Bora. Dit komt onder meer doordat je beslist een tussenstop moet nemen, het zal dan ook al snel ongeveer een dag duren voordat je in Tahiti bent aangekomen. Hier moet je namelijk eerst naartoe vliegen, waarna je vervolgens dus nog naar Bora Bora moet. Gelukkig is het vanuit Tahiti mogelijk om naar Bora Bora te gaan in een vliegtuig, wat een vlucht is van 45 minuten. Ook kun je een veerboot nemen.

Frank
Frans-Polynesië is een overzeese gemeenschap van de Franse Republiek en alhoewel Frankrijk natuurlijk ondertussen de euro gebruikt, wordt de frank overal op Bora Bora en andere Frans-Polynesische eilanden gebruikt. Dit is dus ook het geval op Tahiti. De CFP frank (XPF) is de voorkeursvaluta, dus zorg ervoor dat je wat geld uit een geldautomaat op de luchthaven haalt. Ook kun je dit al regelen voordat je überhaupt op vakantie gaat naar het eiland. Hoewel de wisselkoers varieert, is het ongeveer 1 XPF ongeveer 0,008 euro waard. 1 euro is juist 119,33 CPF frank waard.

Vaitape
De hoofdstad van Bora Bora is Vaitape, waar de gratis veerboot naar de luchthaven vertrekt. Alhoewel dit dus de hoofdstad van het eiland is, is het alsnog zeer klein. Het kleine stadje heeft namelijk maar ongeveer 5 duizend inwoners. Hiermee woont de helft van de inwoners van Bora Bora in de hoofdstad. Ook vind je in Vaitape een paar supermarkten, souvenir- en juwelierszaken en hotels. Populaire restaurants en bars in dit gebied zijn onder andere Restaurant St. James, Maikai Marina Yacht Club en Aloe Cafe. In de buurt van Vaitape vind je ook Bora Bora Airport.

rondreistips.nl/amerika/maui/ Maui
rondreistips.nl/oceanie/tahiti/ Tahiti
rondreistips.nl/azie/bora-bora/ Bora Bora

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in