´WILD´ in amfitheater Wapenveld

De film ‘WILD’ wordt opnieuw vertoond in het amfitheater van Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. “Vorig jaar al kregen we heel veel positieve reacties op de uitverkochte voorstelling. Mensen die de voorstelling gemist hadden wilden graag de kans krijgen om in de buitenlucht de film te zien. Ook sponsors waren meteen weer enthousiast”, vertelt Erica Hottinga namens Vrieze’s Erfgoed.

Megascherm
En dus wordt op woensdag 14 augustus het megascherm opnieuw opgezet om te genieten van de nationale topfilm ‘WILD’ van Luc Enting. De voorstelling begint om 21.30 uur, maar vooraf zijn er vanaf 19.00 uur allerlei activiteiten.


‘Het is fabelachtig mooi op de Veluwe

‘WILD’ is een topper, zowel in de bioscopen maar ook op TV. Gemiddeld volgden een miljoen kijkers het leven van de dieren in de verschillende afleveringen. Verteller André van Duin – ‘Het is fabelachtig mooi op de Veluwe’ –  geeft de film een unieke sfeer en laat zien dat ook in de natuur veel humor voorkomt. Filmmaker Luc Enting zelf denkt aan een vervolg, zeker nu de wolf haar intrede heeft gedaan op de Veluwe.

Meer dan ‘WILD’
Vrieze’s Erfgoed is op woensdag 14 augustus vanaf 19.00 uur open en bezoekers kunnen dan genieten van een wildproeverij en ook wordt het Fraterbier geschonken. Voor de jeugd is er popcorn, ijs en frisdrank. Ondertussen laten de Vlijtbloazers hun jachthoorns schallen en zijn het bezoekerscentrum, de bijenstal en de streekwinkel geopend en is molen de Vlijt in bedrijf. In de boerderij is de expositie ‘Wild in de Hattemerpoort’ te bezichtigen.

Kaarten
De entree voor de film is 7,50 euro per persoon en deelname aan de wildproeverij kost 10,00 euro. Kaarten zijn online te bestellen via www.visitheerde.com en te koop bij de TIP’s (Toeristen Informatie Punten) in Heerde, Wapenveld, Veessen en Epe. Bezoekers wordt geadviseerd zoveel mogelijk per fiets te komen. Er zijn stoelen beschikbaar, maar er is ruim plaats voor eigen stoelen of kleedjes om de film te bekijken.
Kijk ook op www.vriezeserfgoed.nl.


Over WILD
In de film WILD ziet de kijker gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers:  de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Een aangrijpende scene is het moment dat het laatste van drie jonge vosjes door de moeder het nest uitgezet wordt. Kleinere rollen zijn weggelegd voor raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. Al met al spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn. André van Duin heeft de voice-over ingesproken en de muziek in de film wordt uitgevoerd door Het Gelders Orkest.

Dubbele boodschap
De filmer Luc Enting heeft nóg een bedoeling met de film. ‘Ik wil mensen waarschuwen dat we zuinig moeten zijn op de Veluwe. Duidelijk maken dat bezoekers zich aan de regels moeten houden, namelijk honden aan de lijn houden en niet buiten de paden wandelen en fietsen. Stiltegebieden moeten gerespecteerd worden. Dat zijn de veilige plekken voor dieren, waar ze niet op hun hoede hoeven te zijn. Juist als de dieren tot rust komen, kunnen ze zichzelf zijn en bijvoorbeeld voor nageslacht zorgen. Alleen op die manier kan de Veluwe ook in de toekomst een natuurgebied blijven met een grote en gevarieerde wildpopulatie.’


 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in