Paarden springen over Hattems historie

Op zaterdag 20 juli nemen de paarden en ruiters die deelnemen aan Eventing Flevoland een aantal herkenbare hindernissen in gebruik. Het gaat om replica’s van enkele bekende Hattemse gebouwen. In oktober zijn de bouwwerken ook in Hattem zelf te bewonderen.

Molecaten in miniatuur
Ruim een half jaar lang is de bouwploeg van de Molecaten Ruiterdag druk geweest met het bouwen van een aantal unieke hindernissen. Ze hebben modellen gemaakt van kasteel, koetshuis en verschillende boerderijen op Landgoed Molecaten in Hattem.
(lees verder na de foto …)

V.l.n.r. hindernisbouwers Henk Dokter, Agnes Polfliet, Sieto van der Scheer en Linda Slotboom

Half jaar klussen
De mobiele crosscountryhindernissen worden op zaterdag 20 juli voor het eerst in gebruik genomen tijdens Eventing Flevoland. ‘De bouwploeg is in november gestart met het maken van deze bijzondere hindernissen’, zo  vertellen parcoursbouwers Sieto van der Scheer en Henk Dokter. ‘Iedere week zijn we één avond in de week aan het klussen geslagen. Hattemers zullen de gebouwen direct herkennen, inclusief de typisch rood en gele luiken. Het ontwerp van de hindernissen is gedaan door Gerard Baauw.’

Ook in Hattem
Op zaterdag 19 oktober vindt op Landgoed Molecaten in Hattem het nationale KNHS-kampioenschap eventing in de klasse B t/m Z paarden plaats. De nieuwe eventinghindernissen zijn dan te bewonderen in het weiland bij de waterhindernis van de Molecaten Baai, vlak voor het ‘echte’ kasteel Molecaten. De Hattemse eventingwedstrijd heeft een samenwerkingsverband met de organisatie van Eventing Flevoland. Zo worden onder andere deze verplaatsbare prefab hindernissen uitgewisseld voor het crosscountryparcours van beide wedstrijden.

Meer informatie
Eventing Flevoland wordt gehouden van 18 tot en met 20 juli in het Kuinderbos in Emmeloord. Meer informatie is te vinden op www.eventingflevoland.nl en www.molecatenruiterdag.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in