Tieners organiseren kledingbeurs in Hattem

Hattemer Janna Bergwerff (15) en haar nichtje Tessa Madeira organiseren een kledingbeurs. Op de website uitzinnig.nl melden de meiden dat zij graag een positieve invloed willen hebben op het klimaat. Janna is zich ervan bewust dat het niet goed gaat met het klimaat. ‘Je ziet het overal op social media en op school praten we er ook over. Tessa en ik willen er nu iets aan doen.’

Vervuilende industrie
Tessa en Janna melden dat de kledingindustrie een van de vervuilendste industrieën ter wereld is. En wat is er dan mooier om tweedehandskleding een tweede kans te geven, in plaats van nieuwe kleding te kopen. ‘Door kleding tweedehands te kopen stimuleer je deze industrie niet meer en koop je kleding die niet vervuilt’, aldus de meiden.

Justdiggit
De opbrengst gaat naar het goede doel en wel de Stichting Justdiggit Foundation, die als motto heeft: Als we de aarde kunnen opwarmen, dan kunnen we haar ook weer afkoelen. Justdiggit streeft ernaar om in Afrikaanse landen gedegradeerde landschappen te herstellen door middel van het vasthouden van regenwater, bodembescherming en vergroeningstechnieken. De nieuwe bomen en gewassen die worden geplant, zorgen ervoor dat de wortels de grond vasthouden, zodat verdere erosie wordt voorkomen en herstel optreedt.

Kleding verkoop
De kledingbeurs is op 29 juni a.s. van 11.00 tot 15.00 bij de IJsselhoeve, Geldersedijk 99 te Hattem. ‘We hebben al een hele voorraad’, vertelt Janna, ‘maar alles is welkom. Mensen die hun oude, maar nog goede kleding willen inleveren, kunnen dat nu al doen. Alles is welkom van baby- en kinderkleding tot kleding voor volwassen.’ Tijdens de beurs kan ook nog kleding worden ingebracht en start de verkoop.

Zaterdag 22 juni waren Janna en Tessa te gast in Hattem Actueel. Luister hier naar hun interview.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in