Nieuw boek met 60 tekeningen van Anton Pieck

In het boek Was getekend Anton Pieck, dat vanaf nu in de winkel ligt, zijn 60 tekeningen van deze tekenaar gebundeld. De tekeningen zijn gerangschikt op thema’s als: oude ambachten, schilderachtige straatjes, feesten, stadsgezichten en natuurlijk de wintertijd. Anton Pieck was een romanticus en liet ons de wereld zien waarin hij het liefst had willen leven, de romantiek van de achttiende en negentiende eeuw.

Het boek is samengesteld door Paulien Schoof en zij heeft gekozen voor 60 sfeervolle en gedetailleerde platen, waarbij leuke weetjes staan over bijvoorbeeld Piecks liefde voor dieren, historische gebouwen of gewoon de kruidenier op de hoek.

In het boek komt ook Els Spoor-van Lier (kleindochter van Pieck) aan het woord. Zij vertelt dat haar grootvader geen groot prater was. Hij vertelde niet veel over vroeger; dat deed hij door middel van zijn werk.

‘Door de leuke weetjes bij de tekeningen is dit boek een must voor alle Pieck-fans’, volgens Anneke Nitrauw, conservator Anton Pieck Museum.

 

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in