Groene speelruimte in Assenrade klaar voor officiële opening

In de afgelopen periode is tussen de straten Hanze en Stralsund een natuurlijk speelgebied aangelegd. Op de locatie, die de vorm van een driehoek heeft, worden jong en oud uitgedaagd om te spelen en te ontspannen. Wethouder Carla Broekhuis-Bonte is woensdag 27 juni om 15.30 uur aanwezig om de locatie officieel te openen.

Het ontwerp is ontstaan in overleg met bewoners van Assenrade. Ook hielp de buurt in het voorjaar, samen met kinderen van groepen 7 en 8 van de Andreasschool, met het planten van fruitbomen. Ook is geholpen met het inplanten van struiken in de strook langs de Hanze.
Op het terrein worden kinderen en (groot-)ouders met een aantal natuurlijke materialen uitgenodigd om te spelen of bijvoorbeeld lekker te picknicken. Er is een groene kathedraal, gemaakt van bomen; een houten huis, gemaakt van palen; en een waterpomp met een stenen huis. De plattegronden van deze ‘huizen’ zijn gebaseerd op een plattegrond van prehistorische boerderij die is ontdekt in Assenrade tijdens archeologisch onderzoek. Daarnaast is er een picknickweide met fruitbomen, een klimboom en een wilgenhut. Kortom, alles om jonge en oudere kinderen uit te dagen lekker te bewegen en tot rust te komen.

Wethouder Carla Broekhuis-Bonte is blij dat het park nu klaar is: ‘We zijn als gemeente al een tijd bezig met de invulling van deze locatie, dus het is fijn dat inwoners er nu gebruik van kunnen maken. Het is een mooie aanvulling op het aanbod van groen en ontspanning dat in Assenrade al is. Ik hoop dat de buurtbewoners zich uitgenodigd voelen om er veel gebruik van te maken en dat ze het ook echt gaan beschouwen als hun park.’