Gratis digitaal boeken lezen

Op 1 juli gaat de VakantieBieb weer van start! De VakantieBieb is het zomercadeautje van de Bibliotheek. In de VakantieBieb staan ruim 60 e-books voor het hele gezin. De app is te downloaden van 1 juli t/m 31 augustus 2018. Voor het gebruik van de VakantieBieb hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Gratis app
De VakantieBieb app is gratis te downloaden voor tablet of smartphone. Overal waar een goede wifi-verbinding is, kunnen de e-books gedownload worden. Als de e-books eenmaal zijn gedownload, kunnen ze overal gelezen worden, ook zonder wifi.
Lezen ontspant en het is ook nog eens goed voor de hersenen. Zo kun je luieren Γ©n leren
tegelijk. Lezen is leuk, voor jong en oud. Naast dat lezen slimmer maakt, is het ook
ontspannend. De ideale activiteit dus deze vakantie! En met de VakantieBieb-app
hoef je geen zware boeken mee te nemen naar het vakantieadres.

Digitaal spreekuur
Hulp nodig bij het downloaden van de VakantieBieb? Dan biedt het digitaal spreekuur van de bibliotheek uitkomst!
Iedere maand is er een Digitaal Spreekuur in iedere gemeente van het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dat spreekuur is ook voor vragen over het online reserveren van bibliotheek boeken, de bijna 20.000 e-books van de Bibliotheek, de LuisterBieb, het installeren van de Bibliotheek App, de online cursussen van de Bibliotheek of voor vragen over het oplossen van kleine problemen en tips en trucs voor tablets en iPads. De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis. Het is de bedoeling dat bezoekers hun eigen tablet, smartphone of, voor vragen over e-readers, hun eigen e-reader en laptop meenemen.
Het Digitaal Spreekuur is geen cursus, bezoekers kunnen zo aanschuiven en koffie/thee en wifi zijn gratis.
De komende spreekuren zijn: maandag 2 juli Hattem, dinsdag 3 juli Elburg, woensdag 4 juli Heerde, donderdag 5 juli Epe, vrijdag 6 juli Wezep, steeds van 14.00 – 17.00 uur.