Volgende week rijden er geen treinen van, naar of via Zwolle

Vanaf woensdag 28 april tot en met maandag 3 mei werkt ProRail aan het spoor. Er rijden zes dagen geen treinen van, naar of via Zwolle.

In deze periode rijden NS-bussen tussen Zwolle en ’t Harde, Zwolle en Kampen-Zuid, Zwolle en Meppel en tussen Zwolle en Olst. Blauwnet zet bussen in tussen Zwolle-Kampen, Zwolle-Raalte en Zwolle-Dalfsen.

Arriva zet touringcars in als treinvervangend vervoer. Het vervoerssysteem biedt reizigers met een beperking een taxiservice. Door telefonisch contact te maken via 0800 022545 kan er een taxi geregeld worden. Het telefoonnummer brengt geen kosten mee. De bereikbare tijden zijn maandag t/m vrijdag van 6.00 tot 23.00 uur, in het weekend en op feestdagen van 7.00 tot 23.00 uur.

Werkzaamheden
ProRail werkt aan de spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte en aan de dive-under bij Herfte. Eind juli worden deze in gebruik genomen.

Drive-Under bij Herfte. Foto: prorail.nl

In de meivakantie staan uiteenlopende werkzaamheden op het programma. Van bovenleiding tot kabelwerk in de grond en van spoorwerk tot seinen. Ook op station Zwolle gaat ProRail aan de slag met kabels, wisselverwarming, bovenleiding en perrons. Daarnaast worden de sporen aan de westkant van het station vernieuwd. En op andere trajecten rond Zwolle voert ProRail diverse werkzaamheden uit zoals onderhoudswerkzaamheden tussen Zwolle en Olst en tussen Herfte en Meppel. Bij Wijhe wordt een perron aangepast, bij Dedemsvaart zijn er kabelwerkzaamheden en bij Staphorst wordt gewerkt aan een technische ruimte voor de energievoorziening.

Advies
Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met een langere reistijd en de reis kort van te voren te plannen. Dit kan via de reisplanner.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in