Waterpoloheren Z&PC Hatto Heim eindigen door zege op 4e plek

De waterpoloheren van Z&PC Hatto Heim hebben de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 6-4 gewonnen van Proteus uit Twello. Door dit resultaat is het waterpoloteam dit seizoen op de vierde plek geëindigd.

Christiaan Fowler opende in een aantrekkelijke eerste periode de score voor de Hattemers. In de tweede periode werden de kansen ook omgezet in doelpunten. Rik de Graaf rondde een mooi aanval af en Peter Luchtenberg scoorde met een backhand. Daar bleef het echter niet bij. Jan Willem Kroeze en wederom Peter Luchtenberg scoorden van afstand en tilden de tussenstand na 5-0.

In het derde bedrijf donderde de opgebouwde voorsprong in elkaar. Hatto Heim werd slordig en gaf Proteus de kans om wat terug te doen. Door drie doelpunten kwam Proteus terug tot 5-3. In de slotperiode miste Hatto Heim enkele mogelijkheden om het duel te beslissen. Deze kansen werden niet verzilverd, waardoor Proteus de aansluitingstreffer scoorde.

Het was doelman Arjan van de Worp die even later voorkwam dat de gasten niet de gelijkmaker op het bord zette. Met nog dertien seconden te gaan kwam Hatto Heim dan alsnog tot scoren en besliste daarmee de wedstrijd Herman Roelofs werkte de bal tegen de touwen.

Periodestanden: 1-0 4-0, 0-3, 1-1.
Doelpuntenmakers: Peter Luchtenberg 2x, Christiaan Fowler 1x, Jan Willem Kroeze 1,Herman Roelofs 1x.