Hattem verliest wedstrijd 100-jarigen

De competitiewedstrijd tussen de twee 100-jarige verenigingen -op 1 mei bestaan beide verenigingen een eeuw- werd zaterdag beslist in het voordeel van Zwolsche Boys. vv Hattem trainer Hans Roeland had opnieuw te maken met een rits aan afwezige spelers, waardoor er evenals vorige week veel aanpassingen moesten worden doorgevoerd. Desondanks had de voorstelling van vv Hattem wel beter gekund..

Zwolsche Boys begon fel, zocht bij balbezit direct de aanval en probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken om al vroeg in de wedstrijd wat te forceren. Het kreeg ook een aantal kansen maar de bezoekers gingen nog wat onzorgvuldig met de mogelijkheden om. Na een kwartier spelen kreeg Lennart Prins namens Zwolsche Boys een dot van een kans na een slippertje in de verdediging.

Doelman Stefan de Weerdt bracht echter prima redding. De gasten kregen hierna nog wat mogelijkheden maar echt gevaarlijk werd het niet. Namens Hattem had Lawrence vd Bend een mogelijkheid. Zijn volley miste wat kracht zodat doelman Bouwman van Zwolsche Boys nog net redding kon brengen.

Na een half uur spelen kwam Zwolsche Boys dan toch op voorsprong. Aanvoerder Roy Supèr kwam halverwege de speelhelft in balbezit en besloot maar eens op het Hattem-doel te schieten. Doelman Stefan de Weerdt kon zijn harde gerichte schot niet pareren en zag de bal onderin de hoek in het doel verdwijnen.

Hierna kwam Hattem wel wat beter in de wedstrijd al blijft het voor wat betreft de doelgerichtheid wat bij speldenprikjes. Zwolsche Boys was bij die intenties gevaarlijker en het leverde kort voor rust dan ook de 2-0 voorsprong op. Een voorzet vanaf de linkerflank van Zwolsche Boys werd door doelman Stefan de Weerdt nog weggestompt. De bal viel echter pardoes voor de voeten van tegenstander Wever die geen moment twijfelde en de bal onhoudbaar voor de Weerdt in de verre hoek schoot.

Even daarna moest Yannick Rave helaas geblesseerd van het veld nadat hij bij een doelpoging van de tegenstander nog voldoende tegenstand kon bieden om een doelpunt te voorkomen.

Vanuit de kleedkamer begon vvHattem niet echt scherp aan de 2e helft. Veel onnodig balverlies. Daarbij was het in de passing en aanvallend steeds “net niet”. Even leek Hattem de aansluitingstreffer te kunnen aantekenen. Na een goede aanval over rechts kwam Rabi Ezzat vrij in de 16. Hij kreeg de bal, maar helaas wistt hij zijn inzet onvoldoende richting mee te geven zodat de doelman de bal simpel kon opvangen.

Even daarna was het Hattem-doelman de Weerdt die op zijn beurt goed redding bracht op een schot vanuit de 2e lijn. Hattem had in deze fase wel meer balbezit maar kon er aanvallend gezien nog te weinig mee uitrichten om het de verdediging van Zwolsche Boys lastig te maken.

Uit een hoekschop was het Lawrence vd Bend dichtbij een doelpunt. Zijn kopbal was goed gericht, maar miste helaas net voldoende snelheid om het de doelman lastig te maken. Even later stierft een goede aanval via Silvan Kersbergen, Rabi Ezzat en Hajk Talaljan helaas in schoonheid om de doelman er opnieuw goed tussen zat.

Na deze aanvalsdriften van Hattem en de snel daaropvolgende 0-3 van Zwolsche Boys leek dit het definitieve over en uit voor de geel-blauwen. Namens de gasten maakte David Bloem in twee minuten tijd twee doelpunten, waarbij zijn 2e een prachtige boogbal was.

Dat Hattem kort voor tijd ook nog de 5e tegentreffer moest incasseren is voor de statistiek. Een fikse nederlaag voor Hattem die eigenlijk niet nodig had geweest als vanaf minuut 1 de benodigde instelling beter was geweest. Het is zaak deze wedstrijd uiteraard wel even de revue te laten passeren, maar ook snel weer de blik gericht op de volgende wedstrijd.

Zaterdag spelen de geel-blauwen opnieuw thuis waar het dan BAS uit Biddinghuizen als tegenstander treft.

Sportuitzending gemist of terugluisteren?