Hattem trapt Hanzejaar af met opening evenementen- en terrasseizoen

Op 1 april vindt de officiƫle opening van het Hanzejaar plaats in Kampen. In Hattem zijn die zaterdag de terrassen weer open en wordt er een voorproefje gegeven van komend evenementenseizoen. Visit Hattem heeft een bijzonder programma op de planning staan dat door de stadsomroeper zal worden aangekondigd en waarvan flyers uitgedeeld worden. Vanaf 15.00 uur is er live muziek bij de terrassen en maakt Men in Music er met allerlei verzoeknummers en muzikaal entertainment een gezellig middag van.

Officiƫle opening in Kampen
Burgemeester Sanderse en wethouder Margriet Brouwer wonen zaterdag 1 april de opening in Kampen bij. De bestuurders van de negen Hanzesteden gaan daar meedoen aan een wetenschappelijk experiment: Koggejagen. Zij trekken de Kogge Kampen in. In de Middeleeuwen ging dat met menskracht. Zou dat in 2023 ook lukken?

Vrijwilligers uit alle steden geven een demonstratie van de evenementen die in het Hanzejaar te verwachten zijn. Namens Hattem doen vrijwilligers van het Dikke Tinne Festival mee. Zij voeren het theaterspektakel De kooi van Van Wassenaer op. De gehele opening, inclusief de demonstaties, wordt opgenomen en vanaf 2 april uitgezonden door RTV Oost en Omroep Gelderland.

Evenementenseizoen Hattem
Het evenementenseizoen begint met het Hanze Escape Event op 13 & 14 mei, Kunstmaand mei en Kunstfestival Hattem op zaterdag 20 mei. Nieuw en speciaal voor komend Hanzejaar is Culinair Hanzefest op vrijdag 14 juli. In september wordt extra groots pakt tijdens het Dikke Tinne Festival. En naast enkele terugkerende evenementen is er dit jaar een unieke 24 uurs durende museum dag en sluit het jaar af met een spectaculaire lichtprojectie show.

Hou RTV Hattem in de gaten voor uitgebreide informatie over het programma van het Hanzejaar. Op www.visithattem.nl zijn al verschillende evenementen te vinden. De website wordt voortdurend aangevuld en zo wordt er steeds meer bekend over dit bijzondere Hanzejaar.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in