Meepraatbijeenkomst over openbaar toilet in de binnenstad Hattem

Gemeente Hattem doet momenteel onderzoek naar een locatie in de binnenstad voor een openbaar toilet op het platform Samen Hattem. Inwoners, horeca en winkeliers zijn uitgenodigd om hierover mee te praten op 19 april op het Stadhuis. Er is dan een informatieavond waarbij het onderwerp wordt toegelicht en mogelijke locaties worden besproken.

Gastvrije stad
Hattem wil een gastvrije en toegankelijke stad zijn voor inwoners en bezoekers. Er is landelijk onderzoek gedaan naar openbare toiletvoorzieningen. Hieruit blijkt dat bezoekers langer in de stad blijven als er een mogelijkheid is om naar het toilet te kunnen.  Ook voor mensen met een handicap of mensen met blaas- en buikproblemen wil Hattem een gastvrije en toegankelijke stad zijn.

Locatie onderzoek
De gemeente heeft inmiddels een aantal locaties in beeld. Het is echter nog niet zeker of het toilet er komt, dit wordt besloten na het onderzoek. In het onderzoek weegt de gemeente kosten, draagvlak, toegankelijkheid en sociale veiligheid af per locatie. Uiteindelijk komt er een besluit of het toilet er komt en welke optie de beste is. De gemeente hoort graag de mening van inwoners om een goede afweging te kunnen maken. Daarom is er een informatiebijeenkomst.

Tijd        : 18.45 uur: zaal open, 19.00 uur starttijd,
eindtijd  : 20.30 uur.
Plaats    : Stadhuis, zaal 8
Entree   : Aanmelden is nodig. Dit kan via: samen@hattem.nl. Kom met maximaal 2 personen per huishouden of bedrijf. Geef bij de aanmelding aan met hoeveel mensen je komt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in