Hattem in ‘Ons Dorp’ bij Omroep Gelderland

De TV-serie Ons Dorp van onze mediapartner Omroep Gelderland neemt de kijker mee terug naar de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Hattem staat maandag 23 maart centraal! Gemist? Onder dit bericht staat de uitzending voor je klaar.

De Enschedese ondernemer Johan Adolfs en zijn filmers reisden met Paillard Bolex-camera’s stad en land af om dorpsfilms op te nemen. Hoewel geen dorp, werd ook onze stad Hattem bezocht.

Een periode die deels onbezorgdheid en onbevangenheid uitstraalt terwijl er ook aangepakt moest worden. Een tijdperk waarin de dorpen en kleine steden besloten en gelukkige gemeenschappen lijken waar iedereen elkaar kent en groet.

Hattem ‘groeit uit de muren’
De filmers bezochten Hattem in 1964. We zien we een stad die letterlijk uit zijn muren groeit. In de ommelanden verschijnt iets van de moderne tijd: nieuwbouwwijken. Het zijn de jaren waarin het Apeldoorns kanaal zijn economische functie verliest ten gunste van het wegvervoer. En het zijn de jaren waarin de Hattemers kennismaken met een nieuw fenomeen: de zelfbedieningssupermarkt !

Wanneer?
De uitzending is maandag 22 maart om 17.25 en wordt élk uur herhaald bij Omroep Gelderland.

 

 


Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in