Wandelgroep voor (ex) mantelzorgers gaat weer wandelen

Houdt u van wandelen, maar komt het er niet van, of houdt u er niet van alleen te gaan? En wilt u uw conditie verbeteren? Na een winterstop vertrekt vanaf 28 maart weer elke woensdagochtend van 10:00 uur tot 11:00 uur vanaf De Marke de wandelgroep speciaal voor (ex)mantelzorgers.

Gezelligheid, spelenderwijs conditie opbouwen en mooie (wandel-)plekjes rondom Hattem ontdekken staan hierbij centraal. De groep staat onder begeleiding van een enthousiaste vrijwilliger, Alie Bastiaannet- de Ruiter. Zij is zelf jarenlang mantelzorger geweest en fanatiek wandelaar.

Tijdens de verschillende wandelingen, van ongeveer 5 kilometer, ziet u uw eigen omgeving eens van een andere kant. Al lopend bouwt u conditie op en maakt u nieuwe contacten met mensen die weten wat het betekent te zorgen voor een naaste. Aansluitend kunt u in De Marke een kopje koffie of thee drinken, hiervoor vragen we een eigen bijdrage. Deelname aan de wandelgroep is voor mantelzorgers die geregistreerd staan bij het steunpunt, gratis.

Voor opgave of informatie kunt u mailen naar steunpuntmantelzorg@swhattem.nl ovv wandelgroep of bellen met (038) 4432881.

Kunt u degene die u verzorgd niet alleen achterlaten? Bel dan zo spoedig mogelijk naar het Steunpunt Mantelzorg. Zij kunnen kijken of er een mogelijke oplossing is, zodat u met een gerust hart kunt wandelen en degene die u verzorgt ook een leuke ochtend heeft.