Jeugdige muziekmakers gezocht

Het Koninklijk Concertgebouw nodigt alle 9-14-jarigen uit Gelderland die zingen of een instrument spelen uit om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours. Bij dit landelijke concours, dat dit jaar zijn 15de editie beleeft, draait het om plezier hebben in muziek maken. Kinderen krijgen een kijkje achter de schermen, ontmoeten bekende artiesten en musici, en gaan op eigen niveau – of ze nu beginner zijn of al meer muzikale meters hebben gemaakt – aan de slag.

Optreden
Deelnemers die zich al verder hebben ontwikkeld, doen mee aan het finaletraject en maken kans op een geldprijs, een masterclass en een solo-optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw.  Zo wist in 2021 Adam Akopian uit Apeldoorn met zijn pianospel de titel in de wacht te slepen en in 2019 blokfluitist Christiaan Blom uit Waardenburg. Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs voor een nog pril, maar veelbelovend talent. Aanmelden voor het concours kan tot en met 18 april via concertgebouw.nl/concours.

Muziekliefhebbers uit Gelderland
Traditiegetrouw kan het Koninklijk Concertgebouw Concours rekenen op deelnemers uit Gelderland. Zo waren bij eerdere edities jonge pianisten uit onder meer Renkum, Rossum, Rheden en Arnhem en jeugdige violisten uit o.a. Barchem en Wageningen van de partij. Ook deden kinderen uit bijvoorbeeld Zutphen, Ermelo en ’t Harde mee met hun blaasinstrument. Net als jonge zangers, onder meer uit Heelsum en Emst.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in