Waterpolodames onderuit bij koploper Deltasteur

De waterpolodames van Z&PC Hatto Heim zijn met 9-5 onderuit gegaan bij Deltasteur uit Kampen. In de eerste drie perioden lieten de Hattemse dames zich de kaas van hun brood eten. In de laatste periode kwamen zij nog sterk terug, maar dit mocht niet meer baten voor de punten.

In de eerste periode kwamen de Kampenaren al op een straatlengte voorsprong met drie achtereenvolgende doelpunten. Hilde Poeder wist ook te scoren, waardoor de achterstand enigszins beperkt bleef. In zowel de tweede als de derde periode viel de wedstrijd naar de kant van koploper Deltasteur. Zij bleven gedecideerd scoren en liepen weg naar 8-1.

In de slotperiode was er een omslag te zien in het spel van Hatto Heim. De dames hadden niets meer te verliezen en dat viel terug te zien in het spel. Het spel werd harder en de verdediging feller. Duidelijk was dat Kampen dit niet aan zag komen. Hierdoor vielen de doelpunten ditmaal aan de kant van Hatto Heim. Annemieke Samsom scoorde de 8-2, waarna ook Aline Poeder en Wousje Schutte volgden.

Femke Bijlsma maakte vlak voor het einde van de wedstrijd nog een mooi doelpunt, maar deze goal werd helaas door de scheidsrechter niet toegekend. Deltasteur noteerde het laatste doelpunt waardoor er uiteindelijk op 9-4 werd geëindigd.