Digitaal spreekuur Bibliotheek ook voor Luisterboeken

Thuis op de bank, onderweg naar je werk of wandelend in het park, genieten van luisterboeken kan overal. Leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe kunnen gratis gebruik maken van de ruim 700 titels uit de LuisterBieb.

Het enige dat nodig is om naar de boeken te kunnen luisteren is de gratis LuisterBieb – app. Hiermee kunnen tot 10 boeken tegelijk worden gedownload en de uitleentermijn is 3 weken. Om de boeken te downloaden is een goede wifi-verbinding nodig, luisteren kan altijd en overal offline.

De titels in de LuisterBieb zijn zeer divers, spannende boeken, romantische boeken, literatuur, cabaret, kinderboeken, informatieve boeken en Engelse boeken. Luisterboeken die in 2017 veel geleend zijn, zijn bijvoorbeeld Judas van Astrid Holleeder, Dolfje Weerwolfje Volle Maan van Paul van Loon en De wereld volgens Gijp van Michel van Egmond.

Informatie over de LuisterBieb is te vinden op onlinebibliotheek.nl/luisterbieb. Leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe die hulp willen bij het downloaden van de app kunnen terecht bij het maandelijkse Digitaal spreekuur. Dat spreekuur is ook voor vragen over de e-books, online cursussen of de app van de bibliotheek.

Bieb Hattem
De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis. Neem wel je eigen tablet, smartphone of, voor vragen over e-books, je eigen e-reader meen. Bij gebruik van een e-reader moet ook je eigen laptop worden meegenomen naar het spreekuur. Het komende spreekuur in Hattem is op maandag 5 februari Hattem van 14.00 – 17.00 uur.

Top 5 romans, jeugd, informatief
De meest geleende titels in het 4e kwartaal van 2017 bij de romans en literatuur zijn Judas – Astrid Holleeder, IJskoud – Isa Maron, Gebroken – B.A. Paris, Neem een geit – Claudia de Breij en De geniale vriendin – Elena Ferrante. Bij jeugd en jongeren zijn dat Dolfje Weerwolfje Volle maan – Paul van Loon, De Polar Express – Ellen Weis, De konijnenkeuteldropfabriek – Carry Slee, Abeltje – Annie M.G. Schmidt en Teunis – Toon Tellegen. Bij de informatieve boeken bestaat de top 5 uit De wereld volgens Gijp – Michel van Egmond, De kracht van het nu – Eckhart Tolle, Cultuurgeschiedenis van Nederland – Herman Pleij, Alles wat je wilt weten over Nederlandse geschiedenis – Time2Learn en Zonder stress – Davidji.