Top 2000 dienst voor jongeren en oudere jongeren

In Hattem wordt dit jaar opnieuw de Top 2000 dienst gehouden. Het thema is ‘Message in a bottle’. Op vrijdag 29 december is iedereen welkom in de Emmaüskerk, aanvang 20.00 uur. De band Basil uit Kampen speelt een aantal Top 2000 nummers live. Thoby Liefers en ds. Wim Hortensius spelen op respectievelijk trompet en piano mee. Alle nummers sluiten aan bij het gekozen thema.

Hortensius: “Dit jaar organiseren we het voor de negende keer. Toen ik in 2015 naar Hattem kwam, heb ik me bij de organisatie aangesloten. Sindsdien is er elk jaar in de week dat de Top 2000 wordt gedraaid op NPO Radio 2 een dienst (landelijk is het sinds 2013).

medemenselijkheid en solidariteit
De bedoeling is om op een laagdrempelige moderne manier jongeren, en oudere jongeren, de boodschap van het evangelie te brengen door popmuziek en door een andere sfeer dan gewoonlijk, ongedwongener. De boodschap van geloof, hoop en liefde willen we in deze tijd handen en voeten geven. Voor mij is het de boodschap van Jezus, waarbij het gaat om medemenselijkheid en solidariteit met de mensen die het moeilijk hebben. De collecte is voor het Rode Kruis. De mensen van het Rode Kruis zijn een baken in deze tijd, omdat ze komen op de plekken waar het nodig is.”

“Dit jaar is het thema het nummer van The Police ‘Message in a bottle’. Soms vind je zo maar eens in het leven een boodschap. Heb je die gevonden? Wat is die boodschap?

Verschillende mensen leveren een persoonlijke bijdrage aan de dienst, zoals dit keer boodschappen vanuit natuur en klimaat en vanuit de zorg. Ik bereid er zelf ook één voor, een algemeen menselijke boodschap, vanuit mijn christelijke achtergrond.“

live naar NPO Radio 2 studio
“Tijdens de dienst maken we ook altijd live verbinding met NPO Radio 2. We schakelen tijdens de dienst over en daardoor vallen we er in waar de Top 2000 op dat moment is. We zien wel. Het is speelser en laagdrempeliger dan onze andere diensten.

Wat ook bijzonder is… Het is in de samenleving een algemeen ritueel geworden om een kaars aan te steken. In deze dienst kan iedereen dat doen om wat voor een reden dan ook. Elk jaar weer merken we dat dat erg wordt gewaardeerd.”

oliebollen eten bij vuurkorf
“Op een andere manier kerk-zijn is, vinden mensen fijn. Maar ook de live muziek spreekt mensen aan en dat de boodschap actueel is. Iedereen mag meezingen. En na afloop glühwijn drinken en oliebollen eten bij vuurkorven. Gewoon gezellig.”

RPM

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in