Jenny Bakker aan het werk in Pieckmuseum

Op woensdag 27 december en zondag 7 januari 2024 tussen 14.00 en 17.00 uur ’s middags verplaatst illustrator Jenny Bakker haar atelier tijdelijk naar het Anton Pieckmuseum. Zij beantwoordt daar al werkend vragen en geeft tips om vaardiger te worden in het tekenen. Bezoekers van het museum kunnen zo genieten van een tentoonstelling en een tekenles in één.

Meet & Greet
Aan de grote Ateliertafel te midden van haar expositie ‘van Bigkikker tot Neushoornvogel’ geeft Jenny jong en oud, beginnende en gevorderde tekenaars aanwijzingen en tips waarmee zij nieuwe tekenvaardigheden krijgen. Wie een door Jenny geïllustreerd boek in zijn bezit heeft, kan dit door haar laten signeren. Boeken van Jenny zijn tijdens de tentoonstelling ook te koop in de museumwinkel.

Zeventig boeken
Jenny Bakker illustreerde ruim zeventig boeken waaronder het kinderboek van Bigkikker tot Neushoornvogel.  Zij is geboren in Apeldoorn (1966) en woont en werkt in boekenstad Deventer. Jenny illustreerde bijna 70 boeken voor zo wel kinderen als voor volwassenen. Haar boeken zijn uitgegeven in Rusland, China, Kazachstan, Amerika en Europa.

Natuurtekenen
De laatste jaren ligt Jennys focus op natuurtekenen. Jarenlang fotografeerde zij het verval van de natuur met in haar achterhoofd daar ooit tekeningen van te maken. “Ik wil de kijkers graag meenemen in de schoonheid van verval. Schoonheid zit niet alleen in de lente, jonkheid en felle kleuren; Herfst en verval in de natuur zijn ook mooi, ontroerend en teer… en dus ook perfect om in beeld te brengen.”

www.antonpieckmuseum.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in