Wolf actief in de Hattemer Enk

De leefomgeving van de wolf is groter geworden. Begin dit jaar zijn er al sporen gevonden van een van de jonge wolven van het roedel op de Noord-Veluwe. Gisteren is een schaap gedood door een wolf in de Hattemer Enk, op minder dan 50 meter van de bebouwing.

Er staan diverse pootafdrukken van een wolf in het gras en de afrastering is ontzet. De Hattemer Enk ligt tussen de Vuursteenberg en de Enkweg.  De eigenaar van de schapen heeft de dieren inmiddels verplaatst.

2 REACTIES

  1. Vreemd dat er verder in Hattem geen reuring is ontstaan om het vermeende incident op de Hattemse enk, en ook geen melding in de landelijke media of op de site van BIJ12 (https://www.bij12.nl/onderwerpen/faunazaken/diersoorten/wolf/) Ik heb de info naar BIJ12 gemaild met de vraag of zij hiervan op de hoogte zijn gebracht. Ik weet ook niet wie de eigenaar van dat schaap is en ook nergens een verhaal of opmerking over dit incident van de schapenhouder. Normaal gesproken zou zoiets worden gemeld door de eigenaar van het dode schaap i.v.m. schadevergoeding als uit DNA onderzoek van de bijtwond blijkt dat de dader een wolf is geweest. Misschien als RTV Hattem interessant om achteraan te gaan?

  2. Op de oorspronkelijke foto staat op de werkkleding de naam van de veehandel: Kroeze uit Wezep tel. 0653111416. Op die foto staat hij gebogen over het dode schaap zodat de tekst op zijn rug zichtbaar is.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in