Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem krijgt er een pand bij

Aanleiding voor de uitbreiding is de forse stijging van het aantal bezoekers de afgelopen jaren. De relatief kleine receptie van het museum kan op drukke dagen de toestroom van bezoekers nauwelijks aan, met als gevolg dat er buiten steeds vaker een lange rij ontstaat. Hoewel er over het algemeen geduldig gewacht wordt om binnen gelaten te worden ervaart het museum dit zelf -zeker met slecht weer- als een onwenselijke situatie.

Stappen zetten
Toen Ridderstraat 23, een sfeervol monumentaal pand tegenover het museum, beschikbaar kwam deed zich een unieke kans voor om uit te breiden. Extra expositieruimte en mogelijkheden om de huidige receptie te ontlasten waren voor het museum de belangrijkste drijfveren opnieuw stappen te zetten die bijdragen aan een gezonde toekomst voor het bakkersverleden.

Winkelinterieur
Daarnaast heeft het museum in juli onderdelen van een 19e-eeuwse bakkerswinkel uit een nalatenschap verkregen. Het uit de stad Groningen afkomstige interieur bevat o.a. een fraai tegeltableau met korenbloemen en unieke glas-in-loodramen met bakkerij-afbeeldingen. Aan de hand van oude foto’s en documenten heeft de reconstructie van het winkelinterieur plaatsgevonden onder de bezielende leiding van Jan Wigbers uit Hattem.

Spreiding
Het Nederlands Bakkerijmuseum wil zoveel mogelijk van zijn collectie tonen en het nieuwe pand bleek het perfecte onderkomen voor een oude bakkerswinkel uit het Hoge Noorden. Daarmee slaat het museum twee vliegen in één klap. Een betere spreiding van de bezoekers door het verplaatsen van aantal baliefuncties en het tonen van de nieuw verkregen collectie.

Afsluiter
Het unieke winkelinterieur uit lang vervlogen tijden -ondergebracht in het ‘nieuwe’ historische pand met zijn karakteristieke drie bogen- is vanaf 24 december voor elke gast van het Nederlands Bakkerijmuseum, de afsluiter van een bezoek aan een wereld waar de geschiedenis van brood en banket is ondergebracht.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in