Drie Koningenwandeling over landgoed De Dellen

De geest van Daendels en Buys Ballot voelen en midwinterhoornblazers in de verte horen. Om dit mee te maken neemt de boswachter van Geldersch landschap & Kasteelen je op zondag 6 januari mee bij de ‘Drie Koningenwandeling’ op landgoed De Dellen. Tijdens de wandeling vertelt hij over de ontwikkeling van het landgoed. Ook worden enkele historische plaatsen bezocht. Het laatste uur van de wandeling is op de Renderklippen, waar gekeken en geluisterd wordt naar midwinterhoornblazers.

’t Lich kump d’r an
Een midwinterhoorn is een houten hoorn van 1.20 tot 1.50 meter lang en is gemaakt van berk, els of wilg. Volgens aloude traditie blazen Gelderse en Overijsselse Midwinterhoornblazers alleen vanaf de eerste adventszondag (vier zondagen voor kerst) tot en met Drie Koningen op 6 januari. Het doel van het blazen is het donker verdrijven en het Licht oproepen, omschreven in het volgende gezegde: “Zee bloas um beurten de boodschap vèdan, dät ‘t duuster mut goan want ‘t lich kump d’r an”.

Reserveren!
De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats ‘Erf van Daendels’ aan de Nieuwe Zuidweg bij Epe en Heerde. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Deelname kost 5,00 euro p.p., kinderen 10 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen wandelen gratis mee op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is wel noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in