Kerkproeverij 2023

Zondag 3 december zetten de Hattemse kerken hun deuren wijd open voor nieuwkomers of mensen die in de afgelopen jaren de weg naar de kerk in mindere of meerdere mate zijn kwijtgeraakt.

Gijs Bronsveld, coördinator pastoresconvent Hattem: “Waarom 3 december? Deze zondag is het begin van de adventsperiode, een periode waarin de kerken zich voorbereiden op het vieren van Kerst. In deze periode kijken de kerken met hoop en verwachting uit naar de viering dat het Licht, in Jezus Christus, is binnengekomen in deze wereld.
Deze hoopvolle boodschap is in deze tijd van onzekerheid en spanning meer dan nodig. Omdat veel mensen een bepaald gevoel bij Kerst hebben, leek het de kerken een mooi moment om juist nu de deuren open te zetten.”

Door de komst van gasten zullen de diensten niet opeens heel anders worden ingevuld. Wel zal in de diensten meer dan anders uitleg gegeven worden bij wat er gebeurt, of waarom het gebeurt. Zo is de dienst voor iedereen goed te volgen. De kerken hopen dat ze vele gasten mogen ontvangen.

Meer informatie
Op deze website https://www.kerkeninhattem.nl/ presenteren alle Hattemse geloofsgemeenschappen zichzelf. Door via deze website door te klikken naar de eigen websites van de kerken is ook het moment te vinden waarop de diensten beginnen.  (Vrijzinnigen Hattem komen om de week bij elkaar en net niet op deze zondag. Overigens altijd van harte welkom bij hen.)

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in