Hattem vergeet zichzelf te belonen tegen Fc Ommen

Voor zowel VV Hattem als FC Ommen was een driepunter welkom om aansluiting te vinden bij de subtop van de 3e klasse C. De bezoekers uit Ommen begonnen goed en de geel-blauwen moesten nog โ€œwakkerโ€ worden. Halverwege de 1e helft kantelde de wedstrijd en was het Hattem dat kort voor rust op 1-0 kwam. Direct na rust was het ineens weer gelijk waarna Hattem volop op zoek ging naar een nieuwe voorsprong. Helaas kreeg het niet wat het verdiende en liep het kort voor tijd nog tegen een nederlaag aan.

Hattem bij rust op voorsprong
In het begin van de wedstrijd is het Fc Ommen wat het gevaarlijkst is. Hattem kan daar weinig tegenover stellen en moet het oppassen dat het al niet snel tegen een achterstand zal aankijken. Rick Dalhuisen haalt daarbij nog een fraaie kopbal van Ommen van de doellijn terwijl doelman Alec van Dijk even later handelend moet optreden in een 1 tegen 1-situatie. Het eerste gevaar van Hattem komt via Wesley van Winsum die zijn inzet net naast de paal over de achterlijn ziet verdwijnen.
Halverwege de eerste helft kantelt de wedstrijd en neemt Hattem meer het initiatief. Er wordt hoger druk gezet en met bij vlagen goede combinaties komen er mogelijkheden via opnieuw Wesley van Winsum en Kevin Veger. Kort voor rust komt Hattem op voorsprong. Jens Borger verovert de bal op het middenveld en weet met een mooie pas Kevin Veger te vinden. Hij heeft op rechts ruimte en kan een afgemeten voorzet bezorgen bij Felix Besseler die niet nadenkt en de bal met bekeken schuiver achter Ommen-doelman Kortman werkt. Ommen krijgt dan alsnog een goede mogelijkheid om nog voor rust gelijk te maken maar het stuit opnieuw op doelman Van Dijk.

Teams na rust aan elkaar gewaagd
De meeste toeschouwers zitten nog aan de koffie als de net ingevallen Sydney Flim namens FC Ommen na slordig verdedigen aan Hattem-kant kort na rust de gelijkmaker laat aantekenen. Hattem lijkt het even kwijt te zijn en de bezoekers ruiken mogelijkheden tot meer. Een puike redding van Alec van Dijk voorkomt dat op dat moment. Hattem herstelt zich en zoekt al snel de aanval. Kansen zijn er voor Felix Besseler, Bram de Boer en Felix Noordberger. Hattem houdt de druk er op maar Ommen blijft loeren op mogelijkheden voor een counter. Opnieuw is Wesley van Winsum dichtbij een doelpunt wanneer hij zichzelf na een goede onderschepping van Jort Steenman goed vrij speelt. Helaas vindt hij opnieuw de Ommen-doelman op zijn pad. Kort voor tijd loopt Hattem alsnog in het mes. Niet kordaat ingrijpen op Ommen-speler Mulder geeft hem ruimte door de verdediging te slalommen en ongehinderd doel te treffen.

Bittere pil voor Hattem wat meer had verdiend
Hattem weet zichzelf in deze wedstrijd jammer genoeg niet te belonen. Na een wat minder begin weet het team zich goed te herstellen en is het voor driekwart wedstrijd minstens gelijkwaardig aan de tegenstander waarbij er zeker ook nog mogelijkheden lagen om de punten in eigen huis te houden. Een slordigheidje in de slotfase zorgt dan voor een bittere pil.