sv Hatto-Heim is niet te stuiten

sv Hatto-Heim ging zaterdag op bezoek bij ESC in Elburg. Vanwege de corona maatregelingen een wedstrijd zonder toeschouwers, maar wél met verslaggever Joop Leferink van Radio Hattem.

Bij Hatto-Heim hadden vijf basisspelers lichte klachten, waardoor trainer Marcel van Walderveen geen beroep op hen kon doen. De wedstrijd kwam moeilijk op gang; veel balbezit voor Hatto-Heim, maar echte kansen waren er nog niet.

ESC speelde defensief spel en probeerde zo Hatto-Heim het combineren een beetje tegen te houden. Maar Hatto-Heim bleef domineren en tot de zestien meter gebied ging het prima. ESC daartegen had in de eerste helft geen enkel schot gelost.

Het duurde tot de veertigste minuut voordat Hatto-Heim er door kwam. Bas Behrens speelde een paar spelers va ESC zoek en in het strafschopgebied stond hij oog in oog met keeper Thomas den Besten. Met een mooi schot in de verre hoek zette Bas Hatto-Heim op 0-1 voorsprong.

De tweede helft was nog geen minuut onderweg of er kwam een grote kans voor Twan van Rijssen. Een mooie voorzet van links kon Twan net niet het doel in laten glijden. ESC was gevaarlijk met de hoekschoppen en vrije trappen. maar Hatto-Heim bleef met weinig moeite op de been.

De 2-0 was een prachtige opgezette aanval. Keeper Jorick Mensink bereikte de ingevallen Ward Willemsen en met een mooie actie stuurde hij zijn tegenstander het bos in. Zijn strakke voorzet werd door Bram Neuteboom hard ingeschoten.

Er was nog één grote kans voor de ingevallen Robin Metselaar- hij was nog geen minuut in het veld- maar hij kwam een teenlengte te kort voor de 0-3.

Na een paar minuten blessuretijd floot scheidsrechter Pouls floot af voor het einde. Hatto-Heim behaalde zo de achtste (..) overwinning op rij en staat stevig aan kop met vierentwintig punten in de 3e Klasse C Oost.