Hanzeheerd houdt mini-symposium over Persoonsvolgend budget

Hanzeheerd houdt woensdagmiddag 28 november in de theaterzaal De Heerd in Heerde een mini-symposium over het iPVB, oftewel het Persoonsvolgend budget. Centraal in het iPVB staat dat zorgvragers over hun eigen zorgbudget gaan en zeggenschap hebben hoe ze dat geld het liefste besteden. Samen met hun mantelzorger maken zij hierover afspraken met de zorgverlener.

Cliënt centraal
Bij de meeste zorgorganisaties worden de binnenkomende financiën van cliënten op één grote hoop geveegd en op basis van historisch gegroeide formatie en budgetten intern verdeeld. De uitkomst bepaalt de te verlenen basiszorg. Het iPVB zet deze wereld op zijn kop en stelt de cliënt centraal. De zorgverlener kijkt samen met de cliënt en zijn mantelzorger naar de zorg die de cliënt nodig heeft. De rest van het zorgbudget kan hij besteden aan zorghandelingen en ondersteuning die hij graag zou willen. Een tiental zorginstellingen in Nederland werkt al met het iPVB, waaronder Hanzeheerd in de woonzorgcentra De Bongerd in Hattem en Brinkhoven in Heerde.

(Hoe) wilt u gedoucht worden?’
Een van de sprekers op het symposium is Anno Pomp, coördinator strategie langdurige zorg bij het ministerie van VWS. Zijn presentatie heeft als titel ‘(Hoe) wilt u gedoucht worden?’ en gaat over de zeggenschap voor bewoners en de ondersteunende rol van het iPVB daarbij. Andere sprekers zijn Dr. Hester van de Bovenkamp van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Marc Willem de Witte, projectleider Pure-iPVB-collectief & landelijke volumegroep-iPVB. Van de Bovenkamp spreekt over het toepassen van persoonsgerichte zorg en de bijkomende regeldruk en regelruimte. De Witte vertelt over de werking van het persoonsvolgend budget als de volgende stap in de modernisering van de ouderenzorg. Dagvoorzitter is Frank Hagelstein, Accountmanager Wonen & Zorg bij ActiZ.

Aanmelden
Wil je het symposium bijwonen? Stuur dan vóór 20 november een e-mail naar mbrekeling@hanzeheerd.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie over het symposium vind je op www.hanzeheerdminisymposium.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in