Winst voor volleybaldames HVV

Tijdens de chocoladedrukte in Hattem speelden de HVV-dames tegen Surf uit Hoevelaken. Het eerste team van HVV is nog steeds niet helemaal blessurevrij en ook was niet iedereen fit. De wisselmogelijkheden waren daardoor beperkt.

Niet voor het eerst dit seizoen begon HVV met een achterstand. Aanvallend kwamen de dames niet direct tot scoren. Maar na een time out kwam HVV beter in haar spel, werd er meer gevarieerd en kwam het steeds dichterbij. En lukte het de set met 25-23 in Hattem te houden.

Lange rally’s
Het was duidelijk dat er gewerkt moest worden tegen dit team uit Hoevelaken met een degelijke verdediging en een goede mix van jong, maar ook zeer ervaren spelers. De tweede set liet HVV zich niet op een achterstand zetten en gingen de volleybaldames door met variatie in de aanval maar ook gerichte prikballen. Door beide teams werd hard gewerkt en veel van de grond gehaald. Wat af en toe tot zeer lange, vermoeiende rally’s leidde. Maar ook deze wist HVV te winnen. Met 25-18 ging deze set met meer overtuiging naar HVV.

Wisselingen
De derde set gooide de coach de opstelling om. Germaine van Winkoop kwam erin voor Susanne Kluiver, Linda Draaijer voor Rosalie Geerlinks en libero Anouk Spraakman voor Hanna van Dijk. Uiteraard was dit even wennen en Surf wist weer op voorsprong te komen. HVV kreeg weinig grip op de middenaanval van Surf, terwijl de blokkering aan de buitenzijde geleidelijk aan beter werd. Ook deze set wist HVV met hard werken weer terug te komen en met 25-21 te winnen.

Energie
In de laatste set was de energie bij Denise Beekhof op en mocht Rosalie Geerlinks bij gebrek aan middenmensen deze plek bezetten. Het leek erop dat de energie verdwenen was, de passing zakte weg, waardoor Linda Draaijer nog meer moeite kreeg om aanvallers in stelling te brengen. Terwijl de wisselmogelijkheden bij HVV erg beperkt waren, wisselde de coach van Surf erop los om zo zijn beste serveerster steeds in stelling te brengen. Een alerte scheidsrechter belette hem om een onrechtmatige 7e wissel toe te passen. Tegen het einde van de set landde Linda ook nog op de voet van een tegenstandster. Met de nodige pijn werden de laatste punten gespeeld. De set ging met 19-25 naar Surf.

Op 2 november wordt de streekderby tegen VZK in Wezep gespeeld.