Samen aan de slag op de Wezepse heide

Milieu- en Natuurvereniging Groentje werkt regelmatig in het landschap. Op zaterdag 2 november tijdens de Natuurwerkdag zetten zij de deuren open en kan iedereen meedoen.

Een dagje meehelpen voor het beschermen en behouden van natuur en landschap. Dit jaar met aandacht voor biodiversiteit. In heel Nederland gaan deelnemers aan de slag voor wilde bijen, vlinders, zandhagedis en nog veel meer soorten.

Heide onderhouden voor reptielen
Op de Wezepse heide zet Groentje zich in voor reptielen. Boompjes trekken op de hei is nodig om de hei te behouden; anders groeit ze dicht. De hei is een belangrijk leefgebied voor reptielen, zoals de hazelworm, zandhagedis en adder. Zij warmen zich op in de zon om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Door het heidegebied open te houden, helpen we veel soorten die in het open heidegebied hun thuis hebben. Een bloeiende heide geeft bovendien voedsel aan de bijen.

Wezepse heide
Het verzamelen is bij de ingang van Vitens, bij het treinstation in Wezep, om 9.15 uur. De Natuurwerkdag eindigt rond 15.00 uur. Tussendoor is er pauze met koffie en thee en ook voor een lunch wordt gezorgd! Je gaat aan de slag met uittrekken of afknippen van dennetjes op de heide. Kinderen kunnen ook meedoen. Trek wel stevige schoenen aan. Voor gereedschap en handschoenen wordt gezorgd.

Aanmelden
Tijdens de Natuurwerkdag gaan jong en oud op meer dan 50 locaties in Gelderland aan de slag. In heel Nederland wordt er gewerkt op meer dan 400 locaties tijdens deze grootste vrijwilligers-\dag in het groen. Ook aan de slag voor biodiversiteit? Kom dan samen met je gezin, vriend(in) of alleen en help mee.  Aanmelden voor de Natuurwerkdag  op 2 november kan op: www.natuurwerkdag.nl/locatie/waterwingebied-wezepse-heide


De Natuurwerkdag is een initiatief van LandschappenNL. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag in Gelderland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in