Speeddate in de Bieb – “Wat wil jij later worden?”

Een praatje maken met een politieagent, een boswachter of zelfs een profvoetbalster. Het kan allemaal bij de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Tijdens Kinderboekenweek van 6 tot en met 17 oktober organiseert de Bieb speciale speeddates waarbij kinderen in gesprek kunnen gaan met professionals die beroepen uitoefenen die zij misschien zélf ook wel zien zitten als ze later groot zijn.

‘Worden wat je wil’
Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is ‘Worden wat je wil’. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar. Ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Professionals
De Bibliotheek Noord-Veluwe geeft het thema met de speeddates een extra dimensie. Op twee woensdagmiddagen tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen professionals het hemd van het lijf vragen. Op woensdag 6 oktober in de bibliotheekvestiging in Wezep, Marienrade 3 en op woensdag 13 oktober in de bibliotheek van Vaassen, Dorpsstraat 48  zullen de uitgenodigde specialisten uiteraard ook zelf over hun werk vertellen en waar mogelijk leuke zaken laten zien. Van de partij zijn een boer of boerin; een journaliste; een prof-voetbalster van FC Twente; een brandweerman of -vrouw; een politieagent en een boswachter. Uiteraard mag ook de bibliotheekmedewerker van alles worden gevraagd.

Aanmelden
Wil je er bij zijn, meld je dan aan. Wees er snel bij, want vol is vol. Aanmelden kan via  info@bibliotheeknoordveluwe.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Droombaankaartje
Verder kun je tijdens de Kinderboekenweek in alle vestigingen van de bibliotheek Noord Veluwe aangeven wat jouw droombaan is via een droombaankaartje op de doombaantafel. Zo krijg je een mooi overzicht over welke beroepen de jeugd van de Noord-Veluwe droomt.

Kinderboekengame
Tijdens de Kinderboekenweek kun je tijdens de uitleenuren meedoen met een super Kinderboekengame, waarbij jij met het scannen van een QR-code spelenderwijs informatie krijgt tot de wereld van verschillende beroepen.


De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. Boeken die horen bij het thema worden tijdens de Kinderboekenweek door de Bibliotheek Noord-Veluwe speciaal in de schijnwerpers gezet.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in