Inspectie riolering Hattem

De riolering in Hattem wordt op dit moment in opdracht van de gemeente Hattem door medewerkers van Van der Velden rioleringsbeheer geïnspecteerd. Door deze inspectie krijgt de gemeente inzicht in de staat van de rioleringen met het oog op toekomstig (noodzakelijk) onderhoud.

WC-pot leeggezogen

De sproeikop in het riool.

De inspectie kan mogelijk overlast geven doordat de rioolbuizen ook gereinigd worden. Dit gebeurt door een zogenaamde raketsproeikop. Met een lage druk wordt de kop 120 meter het riool in geschoven. Dan wordt de druk opgevoerd tot 80bar. De waterstralen, naar voren gericht, maken het riool schoon. Het kan voorkomen dat er achter de kop vacuüm ontstaat tussen de kop en de  rioleringsaansluiting van een woonhuis. Hierdoor kan bijvoorbeeld de WC-zwanenhals worden leeg getrokken.

Cameravoertuig

Cameravoertuigje

Nadat de rioolbuis is gereinigd, vindt de inspectie plaats. Een klein voertuigje, voorzien van een camera en felle verlichting, rijdt door de buis. De camera geeft de beelden door en deze zijn te zien op de beeldschermen in de technische auto. Een inspecteur bekijkt deze beelden en noteert codes, bijvoorbeeld bij lekkage, wortelgroei of breuken in de leiding. Zonodig kan de inspecteur het voertuigje stil laten staan en de camera beelden vanuit verschillende hoeken laten maken.

Van de inspectie gaat een uitgebreid rapport naar de gemeente zodat men precies weet wat de staat van de riolering in Hattem is. Ook kan men aan de hand van het rapport en de beelden bepalen welk onderhoud nodig is en op welke manier dit uitgevoerd kan worden.

De sproeikop op het droge.
Cameravoertuigje is in het riool.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in