Hattemse veteranen te gast op Landgoed Bronbeek

Op vrijdag 21 september was de jaarlijkse Hattemse veteranendag. Burgemeester Wiggers bracht met 22 Hattemse veteranen een bezoek aan Landgoed Bronbeek in Arnhem.

Landgoed Bronbeek is sinds 1863 het domein van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek. Ook biedt Bronbeek Nederlandse veteranen een ontmoetingsplaats en reüniefaciliteiten op het landgoed.

Na het nuttigen van een traditionele rijsttafel in de Kumpulan, het restaurant op het landgoed, kreeg de groep een rondleiding door het museum. In het museum staat de het koloniale verleden van ons land en de geschiedenis van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) centraal. De dag werd afgesloten met een ontmoeting met bewoners van Bronbeek. Onder het genot van een drankje ontstonden mooie gesprekken aan tafel.

Burgemeester Jan Willem Wiggers hecht veel waarde aan de lokale veteranendag: ‘Ik vind het belangrijk stil te staan bij de mensen die zich hebben ingezet voor onze vrijheid. We spreken, namens de samenleving, onze dank uit naar de veteranen en willen met deze dag de onderlinge contacten bevorderen. De Hattemse veteranen, jong en oud, waarderen dit enorm.’

Hattem telt ruim 80 veteranen. (Ex-) militairen, mannen en vrouwen, jong en oud, die in dienst van Nederland verspreid over de hele wereld tijdens verschillende missies hebben gediend. Zij hebben zich ingezet voor het bevorderen van vrede, vrijheid en rechtsorde wereldwijd.

Op 30 juni vond de Nederlandse Veteranendag plaats in Den Haag. Deze dag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering voor hen centraal staan. De gemeente Hattem verzorgt voor haar veteranen ieder jaar een eigen veteranendag.Hiermee is Hattem één van de weinige gemeenten in de regio die de lokale veteranendag zelf organiseert.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in