Beleef de Wapenveldse parels en proef de perenstroop

IVN organiseert een Beleefweekeind Hattem-Heerde. Met als motto ‘Beleef de Wapenveldse parels’ nemen bezoekerscentrum Vrieze’s Erfgoed en zuivelmuseum Erve IJzerman met een wandeltocht en een proeverij perenstroop hieraan deel.

De tocht komt in de plaats van de eerder aangekondigde Monnikentocht die vanwege wegwerkzaamheden op die route niet gelopen kan worden. Het alternatief is nu een route van vijf kilometer tussen de beide cultuurhistorische parels aan het Apeldoorns kanaal in Wapenveld. Starten kan tussen 10.00 en 12.00 uur op Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. De deelnemers steken met het pontje het Apeldoorns kanaal over om via het Kloosterbos en Luttenbroek naar Erve IJzerman te wandelen. Daar kan men de zuivelexpositie en Annie Oosterbroekkamer bewonderen waarbij vertellers tekst en uitleg geven. Ook wordt daar eigen gemaakte soep en molenbrood geserveerd.

Op Vrieze’s Erfgoed zijn molen de Vlijt, de streekwinkel en de bijenstal open. Ook is daar ambachtelijk stroopstoker Erik Nitrauw aanwezig. Hij laat verschillende soorten perenstroop proeven en geeft tekst en uitleg over het productieproces.

Het Beleefweekend Hattem-Heerde van het IVN vindt plaats op zaterdag 29 september. Kosten voor deelname zijn 6,50 euro per persoon inclusief een kop koffie/thee op Vrieze’s Erfgoed, soep en brood en de entree zuivelmuseum Erve IJzerman. Kinderen in de basisschoolleeftijd betalen 5,00 euro en voor hen is er ook een gratis ijsje bij terugkeer op Vrieze’s Erfgoed. Aanmelden wordt op prijs gesteld en kan via info@vriezeserfgoed.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in